Drabsmistænkt nordmand skal udleveres fra Danmark til Polen

En norsk mand, der er mistænkt for at have slået sin kæreste ihjel, skal udleveres fra Danmark til Polen

Udgivet Opdateret

En nordmand, der i Polen er mistænkt for drab, skal udleveres fra Danmark til Polen. Det har Københavns Byret onsdag formiddag afgjort, skriver norske Bergens Tidende.

Der er tale om en 26-årig mand, der i begyndelsen af november blev anholdt i Danmark efter en international efterlysning. Polen vil have fingre i manden.

Risikerer 25 år

Det skyldes, at den norske mand i Polen er sigtet for at have dræbt sin polske kæreste og for at have bortført deres fælles datter.

Nordmanden risikerer en straf på op til 25 års fængsel i Polen, hvis han dømmes for drabet, har den norske avis VG tidligere skrevet.

Det var en lørdag eftermiddag for halvanden måned siden, at mandens polske kæreste blev fundet dræbt i byen Oswiecim, der på tysk er kendt som Auschwitz.

Faren fandt hende

Det var kvindens far, som fandt hende dræbt. Samtidig kunne han ikke få kontakt til sit barnebarn.

Efterfølgende gik polsk politi ud med et varsel om, at et barn var blevet bortført. Den besked nåede også flere nabolande.

Barnet blev senere lørdag fundet i god behold i Danmark.

Hun blev fundet, da dansk politi stoppede og undersøgte et køretøj, som var den norske mands, har det norske nyhedsbureau NTB berettet. Manden blev samtidig anholdt.

Har siddet i Danmark 

Han har siden siddet fængslet i Danmark.

Bergens Tidende har talt med mandens danske forsvarer, Poul Helmuth Petersen, inden retsmødet, og han fortalte, at den 26-årige ikke har protesteret mod udlevering.

Det har onsdag formiddag ikke været muligt for Ritzau at få oplysningen om udleveringen bekræftet af byretten.

Powered by Labrador CMS