Dræbt dansker identificeret

Familien har identificeret den danske soldat, der er blevet dræbt i Ukraine

Udgivet Opdateret

Familien til den 25-årige dansker, der er meldt dræbt i Ukraine, har identificeret ham og betragter ham som omkommet.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail.

- Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine. Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet, oplyser ministeriet.

Vil ikke have navnet offentliggjort

Videre lyder det, at "familien ønsker ikke offentliggjort navn eller fotos af den pågældende, og ønsker ikke at blive kontaktet af journalister, hvilket Udenrigsministeriet appellerer til pressen om at respektere".

Lørdag oplyste den ukrainske ambassade i Danmark til Jyllands-Posten, at den var blevet kontaktet af familien til en dansk mand, som var meldt dræbt i krigen i Ukraine.

Familien ønskede hjælp til at få fragtet danskerens lig til Danmark.

I international hær

Ifølge avisen skulle manden angiveligt være rejst til Ukraine, efter at han i marts menes at have registreret sig hos Ukraines ambassade i Danmark med henblik på at blive optaget i den internationale hær for at kæmpe mod Rusland.

Det er uklart, hvor og i hvilken sammenhæng manden har mistet sit liv.

Tilknytning til dragonregiment

Den 25-årig mand har tidligere haft tilknytning til Jydske Dragonregiment.

Sådan skriver forsvarsmediet OLFI.

Ifølge mediets oplysninger døde han under kamphandlinger i byen Mykolajiv mellem Kherson og Odessa.

Mediet skriver, at hans navn har været delt på flere Facebook-sider for tidligere dragoner.

Om Ukraine

Ukraine er et land i Østeuropa.

Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst.

Ukraine er i øjeblikket involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland annekterede i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det internationale samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 41,4 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS