Dræbt med knivstik i bus på Nørrebro

Siden februar har 20-årig mand været tilbageholdt i Tyskland og udleveres nu til Danmark og sigtes for drab

Udgivet Opdateret

Efter at have været tilbageholdt af myndighederne i Tyskland i omtrent to måneder er en 20-årig drabssigtet mand nu blevet udleveret til Danmark.

Fredag blev han fængslet under et lukket retsmøde i dommervagten i Københavns Byret.

Den 20-årig mand nægter sig skyldig i de rejste sigtelser, hvor den mest alvorlige er en sigtelse efter straffelovens bestemmelse om manddrab.

Skete i bussen

Sidst på aftenen den 7. februar, kort før midnat, overfaldt den 20-årige mand ifølge politiets sigtelse en 31-årig mand fra Georgien i buslinje 5 C ved stoppestedet ud for Nørrebro Station i København.

Ifølge sigtelsen sprøjtede den 20-årige lattergas i hovedet på sit offer, og efterfølgende stak han georgieren i brystet med en kniv.

Den 20-årige mand rejste efterfølgende ud af landet, men allerede efter få dage blev han anholdt i Tyskland. 

Her har indtil nu opholdt sig og afventet udlevering.

Frygt for ny flugt

Dommeren i Københavns Byret vurderede, at der er en begrundet mistanke om, at den 20-årige er skyldig.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Derfor er det nødvendigt at fængsle ham, for at han ikke igen stikker af til udlandet.

Powered by Labrador CMS