Drama i metroen

Der var kæmpe drama i metroen. Nu har politiet anholdt en mand

Udgivet Opdateret

Politiet har anholdt en 37-årig mand, som mistænkes for at være den mand, som tirsdag aften gik rundt med en våbenlignende genstand i metroen i København.

Det oplyser Københavns Politi onsdag eftermiddag.

- Vi har anholdt en 37-årig mand, som mistænkes for at være identisk med den mand, som i aftes udviste mistænkelig adfærd ved at bære en våbenlignende genstand i metroen.

- Han blev anholdt ved middagstid på Østerbro, skriver politiet på Twitter.

Sigtet for trusler på livet

Manden sigtes for trusler på livet. Ifølge politiet har han haft rettet den våbenlignende genstand mod andre.

- Vi leder fortsat efter våbnet, som med stor sandsynlighed er et hardball-gevær, oplyser politiet.

Mandens mistænkelige adfærd fik flere til at kontakte politiet, som rykkede massivt ud på flere metro- og togstationer i København.

Politiet meddelte første gang om hændelsen kort før klokken 23 tirsdag aften.

Omkring klokken et natten til onsdag oplyste politiets efterforskningsleder Kenneth Hviid Simonsen, at indsatsen var "droslet lidt ned".

- Vi kommer ikke til at sige noget om det for nuværende. Vi kommer til at arbejde videre på det natten igennem, sagde han i den forbindelse.

Tager det meget alvorligt

På Twitter skrev politiet også, at det tager det meget alvorligt og rykker talstærkt ud, når det får anmeldelser om en mistænkelig person i for eksempel den offentlige transport.

Onsdag morgen kom politiet med en opfordring til borgere om at tænke sig om, hvis man har våbenlignende genstande med sig.

- Vi opfordrer kraftigt folk til at tænke sig om, hvis man har våbenlignende genstande med i det offentlige rum. Det kan være svært at se forskel, og det kan dermed skabe stor utryghed, lød det på Twitter.

Politiet var massivt til stede i metroen.
Politiet var massivt til stede i metroen.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi
Powered by Labrador CMS