Eftersøgt for svindel

Kan du genkende manden på billedet, så kontakt politiet

Fyns Politi efterlyser nu en mulig gerningsmand til flere svindelsager i Odense. 

Her blev der begået bedrageri mod tre ældre personer, som blev ringet op af en gerningsmand, som udgav sig for at være fra Danske Bank. 

Udleverede kort og koder

Herefter lykkedes det gerningsmanden at få overbevist ofrene om, at de skulle udlevere kort og koder til en "bankansat", som vil komme forbi deres adresse. 

Fyns Politi efterlyser denne mand, som er mistænkt for at have deltaget i bedrageri mod flere personer i Odense.
Fyns Politi efterlyser denne mand, som er mistænkt for at have deltaget i bedrageri mod flere personer i Odense.

Det lykkedes i alle tre tilfælde. 

Hvis man kan genkende manden på billedet, bør man kontakte Fyns Politi på telefon 114. 

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Powered by Labrador CMS