Får bøde på 700.000 kroner

Dømt for vildledende markedsføring - bøden er dog på grund af lang sagsbehandlingstid nedsat til 400.000 kroner

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen kalder det en særdeles grov vildledning af forbrugerne.
Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen kalder det en særdeles grov vildledning af forbrugerne.
Udgivet Opdateret

En tidligere aarhusiansk webshop skal betale 400.000 kroner i bøde for vildledende markedsføring.

Det har retten i Aarhus bestemt.

Oprindeligt var bøden på 700.000 kroner, men på grund af urimelig lang sagsbehandlingstid, er bøden sat 300.000 kroner ned.

Det er selskabet Posture Clothing ApS, der har fået den store bøde.

Selskabet stod blandt andet bag hjemmesiden myposture.dk, hvor fra selskabet solgte holdningskorrigerende tøj. Posture Clothing ApS er i dag under konkurs. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Politianmeldt i 2018

Forbrugerombudsmanden politianmeldte selskabet i 2018 efter at have modtaget en del klager fra forbrugere, der var blevet vildledt på hjemmesiden. Selskabet anvendte i sin markedsføring udsagn som ”50% på alt”, ”VILDT TILBUD! Trøjer til 399 KR!”, ”SKYND DIG & FÅ GRATIS FRAGT” og ”SIDSTE DAG MED GRATIS FRAGT!” samtidig med, at der blev vist et nedtællingsur, som blot startede nedtællingen forfra ved nedtællingens udløb.

De tidligere direktører i selskabet har erkendt at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Det fremgår af dommen, at retten ved fastsættelsen af bødens størrelse på 700.000 kroner har lagt vægt på den opnåede fortjeneste på knap 1,8 millioner kroner, den tidsmæssige udstrækning af forholdene, tiltaltes omsætning i perioden, samt at tiltalte er fortsat med at overtræde markedsføringsloven, efter Forbrugerombudsmanden gjorde tiltalte opmærksom på overtrædelserne. 

Grov vildledning

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Det er naturligvis ulovligt at bilde forbrugerne ind, at prisen for et produkt er et tidsbegrænset tilbud ved hjælp af et nedtællingsur, som blot starter forfra efter sidste sekund. Det er særdeles grov vildledning af forbrugerne, der som udgangspunkt bør kunne have tillid til markedsføring.”

Powered by Labrador CMS