Flere teenagere sælger narko

Har i en periode sigtet 17 mindre-årige

Udgivet Opdateret

Mindreårige personer arbejder i stigende omfang med salg af hash.

Det viser en opgørelse fra Københavns Politi, som Berlingske har fået indsigt i.

Københavns Politi har i perioden fra 1. september til 21. november sigtet 17 mindreårige personer for salg af euforiserende stoffer på Christiania.

Ned til 15 år

Det omhandler teenagere helt ned til 15 år, der er blevet anholdt.

Politiet vurderer, at der er tale om en ny tendens, hvor teenagerne arbejder i hashboderne i Pusher Street på Christiania - og dermed har forbindelse til den organiserede hashhandel, som bander og rockergrupperinger står bag.

- Det tegner et billede af, at nogen har sluppet håndbremsen, siger politiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi til Berlingske.

- Tidligere ville christianitter have grebet ind og råbt ad dem, men nu kan vi konstatere, at 15-16-årige står bag boderne, uden at der sker noget.

Skal betale tilbage

Ifølge Tommy Laursen skaber det problemer for de mindreårige på flere måder, fordi de står i en situation, hvor de får "en meget høj grad af risikoadfærd".

På den ene side står de for salg i hashboderne og risikerer dermed at blive sigtet af politiet. 

På den anden side risikerer de at miste hash eller penge, som de i så fald skal betale tilbage til bagmændene. Dermed bliver de trykket ind i den organiserende hashhandel og bandemiljøet. 

Det siger politiinspektøren.

Mindre-årige sælger i stigende grad narko. Her et billede fra Christiania (Arkivfoto).
Mindre-årige sælger i stigende grad narko. Her et billede fra Christiania (Arkivfoto).

Hvad er THC?

Cannabis, skunk, hash og marihuana er alt sammen betegnelser og slang for cannabisplanten, Cannabis Sativa, og produkter fremstillet af den. Uanset navnet er det stoffet THC, der giver en rus ved indtagelse uanset om stoffet ryges, spises eller drikkes.

* THC er en forkortelse for tetrahydrocannabinol.

* THC-indholdet i dansk hash er målt helt op til til 28 procent. Tidligere retskemiske målinger har varieret 8-13 procent, men der er en tendens til, at stofferne bliver stærkere og stærkere.

* Skunk har et særligt højt indhold af THC.

* THC opløser sig i kroppens fedtvæv og leveren, hvorfra det udskilles i kroppen. Det binder sig især til fedtvævet i hjerte, lunger, milt, testikler eller moderkage.

Kilde: Sundhedsstyrelsen og Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet

Powered by Labrador CMS