Yngre mand melder sig selv:

Forsøgte at dræbe sin kæreste i en skov

Fremstilles søndag i grundlovsforhør

Udgivet Opdateret

En 33-årig mand meldte lørdag sig selv til politiet i Aarhus, hvor han fortalte, at han havde forsøgt at slå sin kæreste ihjel.

Det fortæller Allan Riis, som er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- I går - lørdag - omkring klokken 17.20 - henvender en mand sig på politigården i Aarhus. Han fortæller, at han har forsøgt at slå sin kæreste ihjel i et skovområde i nærheden af Herning, siger vagtchefen.

Ved kvælning

Østjyllands Politi, som havde den første kontakt med manden, skriver i sin døgnrapport søndag, at drabsforsøget skal være sket ved kvælning.

Da gerningsstedet er i nærheden af Herning har Østjyllands Politi overdraget sagen til Midt- og Vestjyllands Politi.

Fremstilles i grundlovsforhør

- Vi får fat i den forurettede, som også er 33 år, og hun bekræfter det hændelsesforløb, som gerningsmanden har forklaret, siger Allan Riis.

Den 33-årige bliver søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

FAKTA: Østjyllands Politi

Politistationen i Ridderstræde i det centrale Aarhus er hovedstation for Østjyllands Politi, som er en af de 12 politikredse, der blev dannet med den politi- og domstolsreform, der trådte i kraft d. 1. januar 2007. Begrundelsen for at reducere 54 politikredse til 12 var at skabe mere effektive enheder.

Østjyllands Politi havde i 2018 ca. 1.100 ansatte og dækkede et område med over 580.000 indbyggere. Kredsen rummer ud over Aarhus seks andre kommuner: Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Odder og Samsø. Efter politireformen er der i Aarhus Kommune blevet lukket tre lokale politistationer i hhv. Brabrand, Hasle og Viby.

Politikredsen omfatter to retskredse: Retten i Randers og Retten i Aarhus. Sidstnævnte omfatter ud over Aarhus også Odder og Samsø Kommuner.

Kilde: TrapDanmark/lex.dk.

Powered by Labrador CMS