Fuld kvinde brager ind i vejskilt

Hendes promille viste sig at være over 2,0

Udgivet Opdateret

En 58-årig mand måtte gribe ind, da han kom kørende i Grenaa mandag morgen. 

For pludselig svingede en slingrende varebil til venstre ad Hornsleths Allé, hvor den kørte ind over fortovet og ramte et vejskilt.

Den 58-årige kunne se, at bilen holdt stille, men at der stadig sad nogen bag rattet. Så han vendte derfor rundt for at tjekke, om føreren af varebilen var ok. 

Da manden gik hen til varebilen, kunne han se, at den kvindelige fører kørte frem og tilbage for at komme fri at det vejskilt, hun havde påkørt.

Det fremgår af Østjyllands Politis døgnrapport.

Fik fat på bilnøglerne

Da den 58-årige mand tog kontakt til kvinden, fik han staks mistanke om, at hun var påvirket. 

Manden kontaktede derfor politiet, der bad ham om at forsøge at få fat i bilnøglerne, så kvinden ikke kunne køre videre.

Det lykkedes den 58-årige at få nøglerne ud af tændingen, hvorefter kvinden steg ud af bilen og begyndte at forlade stedet til fods. 

Manden fik hende dog retur til bilen, hvor de afventede politiet.

Kørte uden kørekort

Da politiet ankom til stedet, blev den 48-årige kvinde alkometertestet, og det afslørede, at hun havde en promille over 2,0. 

Kvinden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Det viste sig også, at kvinden allerede havde fået administrativt inddraget førerretten, hvorfor hun også blev sigtet for kørsel uden førerret. 

Senere på dagen blev varebilens 60-årige mandlige ejer desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Powered by Labrador CMS