-Gør klar til at forlade din bolig

Det kan blive voldsomt

Udgivet

DMI har varslet vandstigninger på op til 150 centimeter over daglig vande fredag aften og hen over weekenden. 

Derfor advarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse nu borgere i flere områder af politikredsen mod at blive hængende for længe i deres boliger og sommerhuse.

Flere områder i det sydøstsjællandske og på Møn kan nemlig blive ramt af oversvømmelser og måske endda digebrud udsatte steder.

Har oprettet kommandocentral

Den lokale beredskabsstab har i ly af den lurende katastrofe sat sig sammen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at få overblik over situationen.

De mest udsatte områder er:

  • Ulvshale Strand på Møn
  • Roneklint på Sydsjælland
  • Oddersmosen og Borre på Møn samt Tubæk Å ved Præstø og Faxe Å også berørt.

Bliv væk

 Ved Roneklint, Oddermosen og Ulvshale Strand anbefaler politiet, at man bliver væk fra  sommerhusområderne fra fredag og hen over weekenden på grund af mulighed for digebrud.

 Situationen er stadig under udvikling, og myndighederne følger situationen tæt. 

Er du beboer i de nævnte områder, bør du orientere dig løbende om situationen via de lokale medier, politi.dk, de berørte kommuners hjemmesider samt på politiets sociale medier.

 Har du mulighed for at forlade din bolig hen over weekenden, kan det være en god ide at finde ophold et andet sted for en sikkerheds skyld, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Powered by Labrador CMS