Har du sendt nøgenfotos til ham

Piger opfordres til at kontakte politiet, hvis de er blevet afpresset af Snapchat-profilen "Phillip.a20"

Udgivet Opdateret

Københavns Politi har sigtet en 18-årig mand for at have forsøgt at presse piger over hele landet til at fremsende nøgenbilleder på det sociale medie Snapchat.

Der indgår lige nu 11 forhold i sigtelsen, men der kan være flere. Det fortæller politikommissær Nicklas Poulsen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Kan være flere

- Vi mistænker, at der kan være flere forurettede, som vi endnu ikke har kendskab til.

- Jeg vil derfor gerne opfordre andre piger til at kontakte os, hvis de efter afpresning har fremsendt nøgenbilleder til en "Phillip.a20", der har haft skærmnavnet "Phillip Andersen", som er et opdigtet navn, siger han.

Politiet har haft en længere efterforskning i sagen. Tirsdag anholdt det så den 18-årige på en adresse i Københavns Sydhavn. Efter afhøring blev han løsladt igen.

En ung mand mistænkes for at forsøge at presse piger over hele landet til at sende nøgenbilleder. (Arkivfoto).
En ung mand mistænkes for at forsøge at presse piger over hele landet til at sende nøgenbilleder. (Arkivfoto).

Blev afpresset

Ifølge politiet stod afpresningen på i juni og juli sidste år, hvor piger mellem 11 og 16 år på Snapchat var i kontakt med profilen.

Efter først at have udvekslet enkelte billeder blev pigerne forsøgt afpresset til at fremsende nøgenbilleder. Hvis det ikke skete, ville de andre billeder blive manipuleret og offentliggjort på pornografiske hjemmesider.

Fra hele landet

Pigerne er fra hele landet.

Hvis man har oplysninger til sagen eller vil indgive anmeldelse, kan man kontakte politiet på tlf. 1-1-4 eller anmelde online på politi.dk.

Powered by Labrador CMS