Her er straffen for at slå spædbarn ihjel

Ung kvinde og ung mand er frifundet for drab, men kendt skyldige i vold med døden til følge mod spædbarn

Udgivet Opdateret

En 21-årig kvinde og en 23-årig mand er hver blevet idømt fire års fængsel for vold med døden til følge mod et spædbarn, der var kvindens datter.

Det har et nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster afgjort mandag eftermiddag.

Sagens tre juridiske dommere og seks nævninger var nået til enighed om, at det unge par skulle dømmes for vold med døden til følge.

Blev ikke engang to måneder

Kvinden og manden, der var stedfar til barnet, var tiltalt for drab, men dommere og nævninger har ikke fundet det bevist, at de havde forsæt til drab.

De havde altså ikke til hensigt at slå ihjel og er frifundet for anklagen om drab.

Barnet, der var født 26. juli 2022, afgik ved døden 9. september samme år.

En 21-årig kvinde og en 23-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet fundet skyldige i vold med døden til følge mod kvindens barn, der blev halvanden måned. (Arkivfoto).

Fem kraniebrud

Den unge kvinde og den unge mand stod anklaget for at have klemt, fastholdt, kradset, slået og rystet spædbarnet.

Ved obduktionen af spædbarnet viste det sig, at hun havde fem kraniebrud og i alt 14 brud på ribbenene.

7. september 2022 ringede den unge mor til alarmcentralen, mens den unge mand forsøgte at give hendes datter førstehjælp.

To dage i respirator

Spædbarnet blev bragt til Rigshospitalet og lagt i respirator. Hun døde to dage senere.

Parret blev anholdt 8. september og har siden siddet varetægtsfængslet.

Af skyldkendelsen fremgår det, at dommere og nævninger har lagt vægt på, at volden er foregået over en længere periode, og at parret ikke indbyrdes talte væsentligt om de mærker, som spædbarnet havde, inden hun døde.

Direkte vold mod hovedet

Retslægerådet har i forbindelse med sagen udtalt, at kraniebruddene ikke kan være sket ved fald, men at de ville have krævet direkte vold mod hovedet.

SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS POLITI

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dækker Slagelse, Sorø, Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Lokalpolitistationerne er placeret i Nakskov, Nykøbing F., Vordingborg, Næstved og Slagelse. Derudover er udlændingekontrolafdelingen placeret i Maribo.

Næstved er hovedstationen i politikredsen.

Der bor ca. 390.000 borgere i kredsen.

Antallet af medarbejdere i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er cirka 770. Antallet er fastsat efter politikredsens størrelse, indbyggertallet, sagsantallet og arbejdsopgaver i øvrigt.

Kvinden og manden har nægtet sig skyldige, men har begge i løbet af retssagen forklaret, at babyen siden fødslen altid blev passet af enten dem begge eller en af dem, og at de ikke har set nogen anden udøve vold mod barnet.

Anklager Siw Olsen ønskede, at de to skulle idømmes otte års fængsel hver, mens begges forsvarere anmodede retten om den mildest mulige straf.

Powered by Labrador CMS