Hvid jul: 5,2 kilo amfetamin kom med posten

De blev fundet i to plastikbeholdere

Toldere finder 5,2 kilo stoffer i en postpakke
Toldere finder 5,2 kilo stoffer i en postpakke
Udgivet Opdateret

Toldere har fundet 5,2 kilo amfetamin i en postpakke.

Det oplyser Toldstyrelsen.

I forbindelse med en stikprøvekontrol hos PostNord i Køge fandt toldere 30. november 2021 5,2 kilo amfetamin i en større postpakke afsendt fra et nordeuropæisk land. 

De mange kilo amfetamin var i postpakken fordelt på fem mindre pakker skjult i to plastikbeholdere.

Vi samarbejder

- De mange kilo bekræfter os i, at narkotika med jævne mellemrum bliver forsøgt smuglet ind over grænsen. Derfor går vi i samarbejde med politiet målrettet efter narkotika, ikke mindst amfetamin, da stofferne foruden at være ulovlige også er ekstremt sundhedsskadelige, siger Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Alle former for stoffer

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. 

Sådan ser det ud, når stoffer forsøges gemt
Sådan ser det ud, når stoffer forsøges gemt

De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2020 blev tilbageholdt psykotrope stoffer (amfetamin, ecstasy, LSD, fantasy og metamfetamin) på i alt 38 kilo (flydende og fast form) samt 20.245 styk i tablet-/pilleform.

"Toldstyrelsen har overdraget den tilbageholdte amfetamin til Midt- og Vestsjællands Politi, der tager stilling til den videre efterforskning", skriver Toldstyrelsen.

Powered by Labrador CMS