Indfører fartgrænse for ambulancer

Ambulancer, der kører for Region Midtjyllands akutberedskab, må fremover højst køre 160 kilometer i timen

Udgivet Opdateret

Nye regler for ambulancekørsel i Region Midtjylland

Ambulancer i Region Midtjylland må nu køre maksimalt 160 km/t under udrykning og ikke mere end 50% over hastighedsgrænsen.

Ændringen sikrer medarbejdernes sikkerhed og tager højde for forbedret on-site behandling, hvilket gør høj fart mindre nødvendig.

Overtrædelse af de nye hastighedsgrænser får ingen direkte konsekvenser for medarbejderne, men regionen vil monitorere ambulancernes fart.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Selv om det bogstaveligt talt kan handle om liv eller død, at en ambulance når hurtigt frem, så betyder det ikke nødvendigvis, at de skal køre så stærkt som overhovedet muligt.

Den konklusion er man nået frem til i Region Midtjylland, hvor der nu er indført vejledende grænser for ambulancekørsel.

Det skriver Randers Amtsavis.

Vil sikre medarbejdere

Reglerne lyder fremover, at ambulancer højst må køre 160 kilometer i timen under udrykning - og aldrig mere end 50 procent over det tilladte.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil sikre, at vores medarbejdere kommer godt og trygt frem til patienterne og hjem igen uden at aflede nogen negative effekter, siger Jan Kjær Madsen, der er ambulancechef i Præhospitalet i Region Midtjylland, til Randers Amtsavis.

Præhospitalet er Region Midtjyllands akutberedskab.

Fart mindre vigtigt

Jan Kjær Madsen fortæller, at ambulanceredderne er blevet meget bedre til at behandle de tilskadekomne på stedet.

Derfor er vigtigheden af at nå hurtigt frem til hospitalet blevet mindre, og derfor kan man i større grad tillade sig at vægte trafiksikkerhed højere.

Ingen konsekvenser

Det vil som udgangspunkt ikke få konsekvenser for medarbejderne, hvis de overtræder de nye vejledende grænser.

Men regionen vil indsamle data om ambulancernes fart og bruge dem til at holde øje med, hvordan den udvikler sig.

Det er ikke længere altafgørende, at ambulancer kommer så hurtigt frem, som det overhovedet lader sig gøre. Veluddannet ambulancepersonale betyder, at der i højere grad kan tages hensyn til deres og medtrafikanternes sikkerhed. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS