Jagter to medgerningsmænd til drab

En 18-årig drabssigtet fremstilles søndag i grundlovsforhør. Dræbt mand blev ramt af seks skud

Udgivet Opdateret

Politiet leder efter to uidentificerede medgerningsmænd i forbindelse med skyderiet på Christiania lørdag, der kostede en 30-årig livet.

Det er kommet frem under et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg søndag eftermiddag.

Her kom det også frem, at den dræbte blev ramt af seks skud.

I første omgang skal en dommer beslutte, om en 18-årig mand skal varetægtsfængsles. Han er sigtet for drab og drabsforsøg.

Syv pressefolk og omkring ti tilhørere var mødt op for at følge retsmødet søndag.

Ingen adgang

Dommeren har imidlertid valgt at afvikle retsmødet uden adgang for pressen. Derfor får offentligheden kun indsigt i sigtelsen til at begynde med.

Det er ikke kommet frem, hvordan den 18-årige forholder sig til sigtelsen.

Tidligere søndag fremgik det af en pressemeddelelse fra politiet, at den 30-årige mand blev skudt og dræbt, da to maskerede gerningsmænd lørdag aften gik ind i bygningen Stjerneskibet på Christiania.

Ifølge politiet begyndte de at skyde, allerede inden de gik ind. I den forbindelse blev fire personer såret.

Politiet oplyser ikke, hvilken rolle den 18-årige menes at have haft i forbindelse med drabet. Sigtelsen går på, at han har handlet i forening med flere ukendte gerningsmænd.

Københavns Politi afspærrede lørdag et større område på og omkring Christiania i forbindelse med en skudepisode. Her ses en lægebil forlade området.
Københavns Politi afspærrede lørdag et større område på og omkring Christiania i forbindelse med en skudepisode. Her ses en lægebil forlade området.

Flere ramt af ét skud

Mens det under retsmødet kom frem, at den dræbte blev ramt af seks skud, lød det, at flere andre blev ramt af ét skud.

Politiet har bekræftet, at den dræbte har relation til rocker- og bandemiljøet. Ekstra Bladet og B.T. skriver begge, at der skulle være tale om en rocker fra Hells Angels.

Ifølge Københavns Politi arbejder man primært ud fra teorien om, at gerningsmændene var kommet netop for at dræbe den 30-årige.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi
Powered by Labrador CMS