Kalder voldtægtsanklager mod søn en kæmpe løgn

Mener ikke, der er tale om voldtægt

Udgivet

Sag om krænkelser på Borup Skole

Forældre til anklaget dreng benægter voldtægtsanklager og kalder det 'en kæmpe løgn'; de blev ikke kontaktet af TV 2 før nyheden blev offentliggjort.

Forældrene anerkender seksuelle handlinger mellem børnene, men afviser betegnelsen 'voldtægt'; eksperter fra Børns Vilkår og JanusCentret er enige.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Forældrepar fra Borup Skole er i chok over, at deres søn bliver fremstillet som en voldtægtsforbryder i sag om krænkelser på Borup Skole.

Det skriver B.T., der har talt med forældreparret, der optræder anonymt i artiklen.

Ifølge parret er anklagerne "en kæmpe løgn".

Ikke kontaktet af TV 2

Mandag morgen skrev TV 2, at en niårig pige var blevet voldtaget af en jævnaldrende dreng gennem et år.

Ifølge B.T. er parret forældre til den i dag 10-årige dreng, der bliver anklaget for at have begået flere voldtægter.

De fortæller også, at de ikke var blevet kontaktet af TV 2 forud for offentliggørelsen. Dermed fik hverken parret eller drengen mulighed for at fortælle deres side af sagen.

Borup Skole i Borup i Køge Kommune har været på alles læber den sidste uge på grund af historier om krænkelser på skolen.

"Kærestelignende relation"

Parret fortæller, at drengen og pigen har haft en kærestelignende relation. 

De anerkender, at der er sket nogle seksuelle handlinger mellem børnene.

Alligevel mener de, at det er forkert at bruge ordet voldtægt.

- Hensynsløst

- Det er fuldstændig hensynsløst at dømme vores søn på den måde. Alt det her er kommet frem alene på grund af pigens udtalelse. Ingen fagpersoner har lavet en udtalelse på vores søn. Så vi står magtesløse tilbage, siger parret til B.T.

B.T. skriver i artiklen at både Børns Vilkår og klinisk børnepsykolog Mimi Strange, der er direktør i JanusCentret, siger, at voldtægt er det forkerte ord at bruge, når det handler om små børn.

Aldrig givet samtykke

Mediet har også været i kontakt med pigens forældre. 

Pigens moster har svaret på vegne af familien, og hun siger, at "der er tale om grænseoverskridende seksuelle krænkelser, som min niece aldrig har givet samtykke til".

Frustreret forvaltning

Tidligere fredag kunne DR og 24syv berette, at de er frustrerede i Køge Kommunes forvaltning efter sag om krænkelser på Borup Skole.

Det afslører en telefonsamtale mellem Henrik Laybourn, der er børne- og ungedirektør i Køge Kommune, og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk), som medierne har fået aktindsigt i.

Frustrationen består blandt andet i, at forvaltningen oplever, at forældre står frem med påstande uden bevis, blandt andet om voldtægter gennem et år.

Samtidig er forvaltningen frustreret over, at Borup Skole ikke har informeret forvaltningen tilstrækkeligt om hændelsen.

Powered by Labrador CMS