Karstens sjældne sportsvogn stjålet: -Den er en del af familien

Karsten Due har efterlyst sin højt elskede AC Cobra sportsvogn, efter den blev stjålet i påskeferien

Karsten Dues sportsvogn.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

Karsten Due er knust.

Han har mistet sin højtelskede bil - en ikonisk sportsvogn, som han ejer sammen med sin kammerat.

Der er tale om en AC Copra-kopi fra 1982, som Karsten Due og hans ven har fået importeret fra USA og fået på danske nummerplader.

- Det er en meget særlig bil. Det er ikke sådan en, man bare lige kan erstatte, så det er noget af et chok at have mistet den fra den ene dag til den anden, siger Karsten Due til TV2 Østjylland.

Han fortæller, at sportsvognen blev stjålet fra kammeratens garage i Knebel på Djursland i forbindelse med et indbrud i påsken.

- Det var ikke et sjovt opkald at få - det må jeg bare sige. Vi har haft den sammen i ti år, så for mig er bilen familie, siger Karsten Due.

Udlover dusør

Karsten Due og hans ven Jørgen har derfor lavet en efterlysning af den sjældne bil i håb om, at nogen får øje på den og kan hjælpe med at få dem hjem til Knebel igen. Her bliver der også udlovet en dusør.

- Vi har ikke lige talt om beløbet, men man kan i hvert fald godt få 10.000 kroner i dusør. Vi vil virkelig gerne have bilen hjem igen, siger Karsten Due.

Mellem 700.000 og 800.000 værd

Han ved ikke, hvad bilen er værd i dag, men han skyder på mellem 700.000 og 800.000 kroner.

AC Cobraen er oprindeligt produceret af det britiske firma AC Cars med en Ford V8-motor i starten af 1960'erne.

Bilen med de mange hestekræfter blev skabt ud fra den amerikanske racerkører Carroll Shelbys drøm om at bygge en europæisk sportsvogn med en amerikansk V8-motor.

Ifølge Jyllands-Posten er det verdens mest kopierede sportsvogn.

Powered by Labrador CMS