Knivstik på Christiania: Nyt om offerets tilstand

Seks personer blev anholdt for grov vold mod en 20-årig mand fredag. De er alle løsladt, men fortsat sigtet

Udgivet Opdateret

Det var angiveligt seks mod én fredag aften på Christiania i København, hvor en 20-årig mand blev overfaldet.

Den første politipatrulje på stedet udøvede førstehjælp til manden, inden han blev overdraget til redningspersonale og kørt med politieskorte til Rigshospitalet.

Han havde fået tæsk og var blevet ramt af et knivstik. 

Betegnet som alvorlig 

Hans tilstand blev betegnet som alvorlig, men han var ikke i livsfare, fortæller vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi lørdag formiddag.

Seks personer blev anholdt på fristaden som følge af det voldelige overfald og sigtet for grov vold mod den unge mand.

De er i alderen fra 27 til 42 år.

Løsladt

Ingen af dem fremstilles dog lørdag i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De er i stedet alle blevet løsladt, men de er fortsat sigtet, mens politiet undersøger sagen.

Hvad motivet var til det voldelige overfald, der fandt sted fredag lidt efter klokken 19, kan politiet endnu ikke sige.

Politiet ved ikke, hvorvidt manden er et tilfældigt offer eller ej.

Christiania oplevede fredag endnu et voldsomt overfald, hvor en 20-årig mand blev slået og stukket med kniv. Seks mænd er blevet sigtet for kvalificeret vold. (Arkivfoto).
Christiania oplevede fredag endnu et voldsomt overfald, hvor en 20-årig mand blev slået og stukket med kniv. Seks mænd er blevet sigtet for kvalificeret vold. (Arkivfoto).

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi
Powered by Labrador CMS