Kører vanvittige 153 km/t i 60-zone

Vanvidsbilist fik bilen beslaglagt

Udgivet Opdateret

Der var kontant afregning til en vanvidsbilist natten til søndag.

Her stoppede en politipatrulje fra Københavns Politi en fører, der så stort på sikkerhed og alle regler.

Bilisten kørte vanvittige 153 kilometer i timen på Bernstorffsvej, der begynder ved Lyngbyvej og slutter oppe i det dyre postnummer 2920 Charlottenlund nord for København.

På det sted, hvor bilisten begik forseelsen, var den maksimalt tilladte hastighed 60 kilometer i timen.

Bil beslaglagt

Efter reglerne om vanvidskørsel blev bilistens bil beslaglagt.

Også natten til lørdag snuppede Københavns Politi en vanvidsbilist.

HVAD ER VANVIDSBILISME

Vanvidskørsel defineres som overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Hvis man for eksempel kører 130 km/t et sted, hvor man kun må køre 60 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over samt spirituskørsel med en promille på 2,00 betegnes ligeledes som vanvidskørsel.

Derudover er der tale om vanvidsbilisme, hvis man udøver følgende:

Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer for eksempel ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.

Og hvis man bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. For eksempel ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt eller cyklister på en cykelsti.

Det var på Motorring 3, hvor en fører var oppe på 142 km/t i en 70-zone.

Igen natten til søndag stoppede Københavns Politi en bilist, der var fuldstændig ligeglad med andre menneskers sikkerhed. (Arkivfoto)
Igen natten til søndag stoppede Københavns Politi en bilist, der var fuldstændig ligeglad med andre menneskers sikkerhed. (Arkivfoto)
Powered by Labrador CMS