Kræver særlig hård straf til TikTok-manden

Anklager har tiltalt en 30-årig mand for en række voldtægter og krænkelser. Manden er kendt som TikTok-manden

Udgivet Opdateret

En 30-årig mand - kendt som TikTok-manden - er blevet tiltalt for adskillige tilfælde af voldtægt, vold, krænkelser og ulovlig tvang.

Det fremgår af det 11 sider lange anklageskrift, som Ritzau har fået aktindsigt i. Der er ifølge anklageskriftet 26 ofre i sagen.

Sagen er rejst som en nævningesag, og anklageren vil gøre brug af særlig paragraf, der kan sprænge strafferammen i særligt grove sager.

Forvaring eller anbringelse

Men anklagemyndigheden tager også forbehold for at nedlægge påstand om en anden sanktion end straf. Det kan eksempelvis være forvaring eller anbringelse.

Der kræves en særlig hård straf til Tiktok-manden. (Modelfoto).
Der kræves en særlig hård straf til Tiktok-manden. (Modelfoto).

Da den 30-årige i maj sidste år blev varetægtsfængslet i sagen, fik han nedlagt et navneforbud, men dommeren fortalte, at han godt kunne blive omtalt som TikTok-manden, som han er kendt som i medierne.

Sagen skal behandles ved Københavns Byret.

Hvad er TikTok?

Kort fortalt er TikTok et socialt medie.

Konceptet er, at brugeren vælger et stykke musik, som vedkommende så mimer til og filmer sig selv. Videoen kan efterfølgende deles med en gruppe venner – eller på etablerede medier som Instagram eller Facebook.

– Alle kan være med. App’en har gjort det brugervenligt og nemt at lave musikvideoer til yndlingssangen eller dit eget et-minuts-stand-up-show. Den tekniske indgangsbarriere er lav, og når du har lavet din første video, så er det en leg at lave den næste, forklarede Nathalie Larsen, digital chef og social medie-strateg hos marketingsbureauet Lead Agency, tidligere på året til Finans.dk.

Flere eksperter har advaret mod brugen af mediet – også her hjemme. Til Politikenhar to eksperter såldes udtalt, at forældre bør slette app’en fra børnenes telefoner.

Powered by Labrador CMS