Kvinde sigtet i nordjysk drabssag

Nu skal hun fremstilles i grundlovsforhør

Udgivet Opdateret

En 53-årig kvinde bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for at have dræbt en 56-årig mand i Frederikshavn lørdag eftermiddag.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Lørdag klokken 16.46 fik politiet en anmeldelse om et knivstikkeri i en lejlighed på Markedsvej. Her blev den 56-årige fundet dræbt.

Dræbt af knivstik

- Han er dræbt af knivstik, men jeg kan ikke komme ind på de nærmere omstændigheder ved drabet, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Carsten Straszek.

Politikommissæren vil derfor ikke oplyse, om der er tale om et eller flere knivstik. Han vil heller ikke sige, om der var en sammenkomst eller andet i lejligheden, da knivstikkeriet fandt sted.

Har nær relation

Den 53-årige kvinde er sigtet for drab og vil klokken 11.00 blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Hun har en nær relation til den dræbte, siger Carsten Straszek.

I forbindelse med drabet blev i alt fire personer lørdag anholdt. De tre af dem er løsladt igen.

- De blev anholdt, fordi de blev truffet i lejligheden eller i nærheden, men de har ikke på noget tidspunkt været sigtet, siger Carsten Straszek.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater
Powered by Labrador CMS