Læge dømt i sex-sag

Carlos Gaewkheo Shiralipour skal to år i spjældet

Udgivet Opdateret

En 30-årig mand fra Aarhus er i dag blevet kendt skyldig i at have misbrugt sin stilling som læge på henholdsvis Viborg Sygehus og Aarhus Universitetshospital. 

Lægen Carlos Gaewkheo Shiralipour blev blandt andet kendt skyldig i andet seksuelt forhold end samleje uden samtykke og blufærdighedskrænkelse vedrørende to forskellige kvindelige patienter og blufærdighedskrænkelse af yderligere to forskellige kvindelige patienter.

Skyldig i alle anklager

Carlos Gaewkheo Shiralipour blev ved retten i Aarhus kendt skyldig i alle anklagepunkter og idømt 2 års fængsel. Den 30-årige skal desuden fratages retten til at udøve lægegerningen indtil videre, samt betale sagens omkostninger og en erstatning til de forurettede.

Lægen skal en tur i fængsel
Lægen skal en tur i fængsel

Den 30-årig blev ved afslutningen på den fire dage lange retssag kendt skyldig i blandt andet stillingsmisbrug og blufærdighedskrænkelse ved under flere forskellige episoder at have foretaget intime undersøgelser af kvindelige patienter, der ikke har stemt overens med den nødvendige behandling af patienternes skader eller sygdom.

Er tilfreds

- Jeg er tilfreds med, at Retten har vurderet sagen på samme måde som Anklagemyndigheden, herunder lagt vægt på sagens grove karakter, hvor der er tale om et voldsomt tillidsbrud ” siger anklager Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Flere ens sager

Carlos Gaewkheo Shiralipour var blandt andet tiltalt for fire forskellige forhold af stillingsmisbrug og blufærdighedskrænkelse, mens han i to af sagerne også var tiltalt for at have begået andet seksuelt forhold end samleje uden samtykke.

Powered by Labrador CMS