Lastbil standset med dyrebare tyvekoster

Tyvegods fra Norge til en million kroner på vej gennem Danmark

Udgivet Opdateret

En lastbil, der var fyldt med stjålne cykler, havde kurs mod den dansk-tyske grænse. 

Men inden den nåede ud af Danmark, kontrollerede en specialenhed hos dansk politi den udenlandske lastbil, og her blev der gjort et stort fund.

Lastbilen var fyldt med 277 nye cykler til en samlet værdi af omkring en million kroner.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Stjålet i Norge

Fundet af de mange cykler, som har vist sig at være stjålet i Norge, blev gjort i en svensk indregistreret lastvogn, der blev kontrolleret onsdag ved rastepladsen Hylkedal V på Sønderjyske Motorvej.

Som følge af kontrollen blev den litauiske chauffør af lastvognen anholdt, og torsdag blev han af en dommer varetægtsfængslet i fire uger.

En specialenhed under Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet en masse nye cykler, der var stjålet fra Norge. Cyklerne var i en lastbil, der havde kurs mod den dansk-tyske grænse. (Arkivfoto).
En specialenhed under Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet en masse nye cykler, der var stjålet fra Norge. Cyklerne var i en lastbil, der havde kurs mod den dansk-tyske grænse. (Arkivfoto).

Chauffører var i forvejen efterlyst for lignende kriminalitet i Norge, oplyser politiet.

UDLÆNDINGEKONTROLAFDELING VEST

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. 

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper. 

De arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Fundet af cyklerne er lykkedes ved en fælles indsats mellem dansk, norsk og svensk politi, og via dette samarbejde lykkedes det at finde og standse lastbilen.

Powered by Labrador CMS