Lisas 'Lillefar' stukket ned i Nairobi

Nogle dage er Lisa Jørgensens 80-årige ven, som ligger indlagt i den afrikanske by, konfus og ked af det, og han kan have svært ved at tale, fortæller hun

Lisa Jørgensen vil have 'Lillefar' hjem til Danmark, men hun ved ikke, hvornår det sker.
Lisa Jørgensen vil have 'Lillefar' hjem til Danmark, men hun ved ikke, hvornår det sker.
Udgivet Opdateret

- Jeg har det dårligt. Jeg er frustreret. Det er følelsesmæssigt svært at stå i denne situation.

Lisa Jørgensens nære ven, som hun kalder 'Lillefar', er blevet overfaldet med kniv efter en taxatur i Kenyas hovedstad Nairobi. 

Vennen, en 80-årig mand fra Nyborg, er blevet skåret op fra nakken til den ene kind og frarøvet sit pas, sine penge og sågar også sin benprotese. 

-Jeg er magtesløs

Offeret har fået spærret sit hævekort af banken, så han har ikke mulighed for at betale sin egen hjemrejse, når turen går hjem til Danmark.

53-årige Lisa Jørgensen vil have 'Lillefar' hjem hurtigst muligt, men til hendes store frustration er det uvist, hvornår han lander på dansk grund.

-Jeg er magtesløs. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, fortæller hun til Newsbreak.dk.

Samler penge ind

Lisa Jørgensen og den ældre mands andre venner samler i øjeblikket penge ind til hospitals- og transportregninger via en privat indsamling, men indtil videre går det trægt.

- Det er sidst på måneden, så folk har ikke så mange penge mellem hænderne. Jeg håber, at vi får samlet mere ind. En flad 50'er hist og her kan også bruges, lyder det.

Lisa Jørgensen arbejder på at få tilladelse til at starte en offentlig indsamling.

Snakker tit med 'Lillefar' 

Den ældre mand, som ligger indlagt på et hospital i Nairobi, er blevet syet og er ved at komme sig ovenpå knivoverfaldet.

Ifølge Lisa Jørgensen er hendes ven i bedring. Hun snakker tit i telefon med 'Lillefar'.

- Jeg snakkede med ham i går, og der lød han som sig selv og havde fået sin humor tilbage, fortæller hun og fortsætter:

- Men ellers skifter det meget, hvordan han har det. Nogle dage er han konfus og ked af det, og skaderne har gjort det svært for ham at tale.

Holder af Lisa og børnene

Lisa Jørgensen bor til leje i sin 80-årige vens hus. Vennen tilbringer nemlig vinterhalvåret under varmere himmelstrøg i udlandet, fordi han døjer med gigt.

Da Lisa Jørgensen snakkede i telefon med 'Lillefar' forleden, mindede han hende om, hvor meget han holder af hende og hendes to børn.

- For mig er han den far, jeg aldrig har haft, og han er den morfar, som mine børn aldrig har kendt, fortæller hun.

Powered by Labrador CMS