Lokaljournalist lokket i baghold

Journalist ved Sjællandske Medier blev i marts overfaldet af de personer, han skulle have interviewet. “Uhyggeligt” lyder det fra forbundsformand. To er tiltalt for vold

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Sjællandske

En journalist ved Sjællandske Medier skal onsdag i næste uge møde ved Retten i Næstved. Ikke som reporter og dermed repræsentant for pressen, som han plejer, men som vidne i en sag, hvor han nu selv er offer.

Den 63-årige journalist blev i marts overfaldet, da han mødte op til et interview, som to nu tiltalte selv havde inviteret ham til. 

Da han troppede op på adressen i Korsør, blev han taget imod af en kvinde, men fik sekunder efter slynget en stor spand vand i hovedet af en truende mand.

Meldt til politiet

Optrinnet meldte han til politiet straks, og i anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man taget anmeldelsen så alvorligt, at to tiltalte nu ryger en tur på anklagebænken. Med en tiltale efter straffelovens paragraf 244 om vold.

- Det er det mest groteske og grænseoverskridende, jeg nogensinde har oplevet, siger Helge Wedel, der ellers er vant til lidt af hvert og altså - ifølge sig selv - tåler en del.

Fortørnet formand

Dette blev dog for voldsomt. Et sådant overfald skal også bare anmeldes med det samme, siger formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen, der er fortørnet.

- Det er jo forfærdeligt, at vi er nået et sted hen, hvor journalister, der udfylder en vigtig rolle i vores demokrati, risikerer at blive chikaneret, truet og overfaldet, når de passer deres arbejde, siger hun til SN.dk.

- Det er et uhyggeligt fænomen. Skytset rettes mod budbringeren, som jo egentlig varetager et hverv i offentlighedens tjeneste, pointerer formanden over for Sjællandske Medier og påpeger, at man er særdeles opmærksom på tendensen.

Powered by Labrador CMS