Lukker ned for Paludan

Dagens demonstration er aflyst

Der udspillede sig dramatiske scener i Sverige fredag.
Der udspillede sig dramatiske scener i Sverige fredag.
Udgivet Opdateret

Den planlagte demonstration med Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs er blevet aflyst.

Det oplyser partilederen på partiets Facebook-side.

Ifølge flere svenske medier er det for at undgå uroligheder.

Han har fået at vide, at den i stedet vil finde sted "et andet sted i Skåne".

- Det forholder sig unægteligt sådan, at omstændighederne har ændret sig, siger Kim Hild, pressetalsmand for den svenske politiregion Syd, til Aftonbladet.

- Risikoen for optøjer og lignende hændelser er steget en smule. Jeg ved ikke præcis, hvor høj den risiko er på nuværende tidspunkt, siger han.

Flere tilskadekomne

Fredag aften endte det med tilskadekomne betjente og brændende politibiler, da Paludan ville brænde koraner af i den svenske by Örebro.

Moddemonstranter mod Paludan
Moddemonstranter mod Paludan
Sådan så det ud fredag i Sveaparken i Örebro.
Sådan så det ud fredag i Sveaparken i Örebro.

Adskillige betjente blev ramt af kasteskyts i forbindelse med urolighederne, og politiet affyrede på et tidspunkt varselsskud for at få kontrol over situationen.

Skulle være startet klokken 15

Efter planen skulle Rasmus Paludans demonstration gå i gang klokken 15.00 lørdag i Landskrona. Men cirka klokken 13.00 meddelte politiet, at det altså ikke kommer til at ske.

- Der er gjort nøje overvejelser om, hvor han får lov at være til dette møde, siger Kim Hild til tv-stationen SVT, den svenske pendant til DR.

- Vi har allerede sat ressourcer af til at håndtere det her, men nu skal man selvfølgelig tage en samlet tilgang til situationen, i lyset af hvad der er sket de seneste dage, siger Kim Hild videre.

Powered by Labrador CMS