Mistænkt for sex-overgreb på plejehjem

En medarbejder i Aarhus Kommune har alvorlige anklager imod sig

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

En plejehjemsansat i Aarhus Kommune er midtpunktet i en sag om blandt andet seksuelle overgreb og vold.

Det bekræfter Aarhus Kommune over for TV2 Østjylland.

- Jeg kan bekræfte, at politiet har tiltalt en tidligere medarbejder, som vi har politianmeldt. Det berører os alle dybt, siger Heidi Have, der er forvaltningschef i Ældre og Omsorg i Aarhus kommune., siger Heidi Have, der er forvaltningschef i Ældre og Omsorg i Aarhus kommune.

Sket på tre plejehjem

Ifølge TV2 Østjyllands oplysninger har hændelserne fundet sted på plejehjemmene Skovvang, Thorsgården og Jasminvej.

Aarhus Kommune kan ikke oplyse mere om sagens substans eller den anklagede person. Kommunen kalder det i stedet, at man har reageret på en uacceptabel adfærd.

TV2 Østjylland har anmodet Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi om aktindsigt i sagens anklageskrift, men anmodningen er fortsat under behandling, og anklageskriftet er således endnu ikke frigivet til pressen.

Begynder 12. marts

Derfor er det meget sparsomt med oplysninger. Herunder, hvor og hvornår præcist hændelserne skulle være fundet sted, og om der er tale om ét eller flere formodede ofre.

Det - og de konkrete anklager - vil anklageskriftet kaste yderligere lys over.

Af den åbne retsliste fremgår det dog allerede, at retssagen er sat til at begynde ved Retten i Aarhus tirsdag den 12. marts. Og at sagen overordnet handler om vold og forsøg på voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje, blufærdighedskrænkelse og tjenestemisbrug.

Forsvarer: Meget speciel sag

TV2 Østjylland har talt med Henrik Hougaard, der er den tiltaltes forsvarsadvokat i sagen.

- Det er en meget speciel sag, konstaterer han.

Henrik Hougaard bekræfter, at sagen, Aarhus Kommunen refererer til, er identisk med den, der fremgår af retslisten, og at det er en ansat i Aarhus Kommune, som Anklagemyndigheden i den forbindelse har rejst tiltale imod.

Forsvarsadvokaten oplyser også, at sagen har været undervejs siden omtrent april 2023, og at den tiltalte ikke er varetægtsfængslet.

Den tiltalte mand nægter sig, ifølge Henrik Hougaard, desuden skyldig.

Powered by Labrador CMS