Narkodømt fortsatte forretningen fra fængslet

En 48-årig har tilstået, at han handlede med narko fra krypteret telefon, mens han sad fængslet for narkosalg

Udgivet Opdateret

En 48-årig mand har tilstået at have stået bag narkohandler med 25 kilo amfetamin, ni kilo kokain, 15 kilo amfetamin og 359 kilo hash.

Desuden har han solgt 5,5 millioner illegale cigaretter.

Det tilstod den 48-årige onsdag ved Retten i Aalborg, skriver B.T.

Narkohandlerne foregik via en krypteret telefon - en såkaldt Sky-telefon - mens han sad i fængsel.

Salget af cigaretter foregik, mens han sad i et udslusningscenter for tidligere kriminelle.

Fik 12 års fængsel

Handlerne skulle være sket mellem den 7. november 2020 og den 27. februar 2021, mens han afsonede en dom på 14 års fængsel for salg og besiddelse af 50 kilo amfetamin.

Den 48-årige - Thomas Kjærsgaard Boel - fik 12 års fængsel for narkohandlerne og en bøde på 10,8 millioner kroner.

Bøden skal dække det beløb, statskassen mistede, da der ikke blev betalt afgift af cigaretterne.

Fortsatte fra fængslet

Manden nåede ikke at forlade fængslet, inden Nordjyllands Politi slog til mod ham, fortæller specialanklager Kim Kristensen til B.T.

- Alle de her forhold er begået under afsoning både i fængsel og i et udslusningscenter.

- Det er selvfølgelig en skærpende omstændighed i forhold til strafudmålingen, siger han.

Medlem af flere rockergrupper

Foruden narkoen og cigaretterne blev der også fundet dopingmidler i form af kønshormonet testosteron.

Den 48-årige var frem til 2014 medlem af rockerklubben Hells Angels, skriver B.T.

Inden da var han angiveligt medlem af rockerklubben Piraterne.

En 48-årig mand har onsdag tilstået, at han solgte kilovis af narko, mens han afsonede lang dom for narkobesiddelse og -salg. (Arkivfoto).
En 48-årig mand har onsdag tilstået, at han solgte kilovis af narko, mens han afsonede lang dom for narkobesiddelse og -salg. (Arkivfoto).

BEKENDTGØRELSE OM EUFORISERENDE STOFFER

§ 1. Ved euforiserende midler forstås i denne bekendtgørelse de stoffer, vækster og droger, der er opført på de bekendtgørelsen vedføjede lister A, B, C, D og E, samt mulige salte og simple derivater med euforiserende virkning af de nævnte stoffer, f.eks. estere og ætere, uanset om stofferne, deres salte eller derivater er fuldstændig rene, om de er delvis fabrikerede, af naturlig oprindelse eller syntetisk fremstillede. Endvidere alle tilberedninger – med de i stk. 3 nævnte undtagelser – der indeholder eller er fremstillet af de i listerne nævnte stoffer, vækster og droger samt salte og simple derivater heraf.

Stk. 2. Ved tilberedninger forstås: Opløsninger, fortyndinger, ekstrakter, koncentrater, tinkturer, farmaceutiske præparater af enhver art, samt i det hele taget forarbejdninger af de pågældende stoffer og droger, hvorved der ikke er tilvejebragt kemiske ændringer af stofferne.

Stk. 3. Til euforiserende midler henregnes ikke:

1) Tilberedninger, som indeholder højst 0,2 pct. morfin i blanding med et eller flere andre terapeutisk aktive, ikke euforiserende stoffer.

2) Tilberedninger, som indeholder højst 0,1 pct. kokain i blanding med et eller flere andre terapeutisk aktive, ikke euforiserende stoffer.

3) Doserede tilberedninger (tabletter, piller, kapsler, afdelte pulvere, ampuller og suppositorier), der indeholder højst 0,1 g pr. enhed af de i liste C nævnte stoffer, samt andre tilberedninger, der indeholder højst 2,5 pct. af de i liste C nævnte stoffer.

4) Faste, doserede tilberedninger, der indeholder højst 2,5 mg difenoxylat, beregnet som base, og en mængde atropinsulfat, der svarer til mindst 1 pct. af dosen difenoxylat.

5) Faste, doserede tilberedninger, der indeholder højst 0,5 mg difenoxin og en mængde atropinsulfat, der svarer til mindst 5 pct. af dosen af difenoxin.

6) Tilberedninger indeholdende højst 2,5 pct. barbital.

Kilde: Retsinformation
Powered by Labrador CMS