Oplyste S/M-detaljer om Lars Findsens sexliv

Chefen for PET har delt oplysninger med toppolitikere om FE-chefs seksuelle tilbøjeligheder

Udgivet Opdateret

Finn Borch Andersen, der er øverste chef for PET har oplyst toppolitikere om, at FE-chef Lars Findsen dyrker S/M og snupper andres cykler. 

Det viser omfattende research som Berlingske har foretaget. 

Avisen beskriver, at eksperter er rystede og betegner handlingen som karaktermord, mens PET-chefen selv afviser kritikken. 

Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) på Kastellet i København, fredag den 29. november 2019. Østre Landsret løslader spionchef Lars Findsen, det skriver Østre Landsret i en mail torsdag den 17. februar 2022.
Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) på Kastellet i København, fredag den 29. november 2019. Østre Landsret løslader spionchef Lars Findsen, det skriver Østre Landsret i en mail torsdag den 17. februar 2022.

Berlingskes journalister kan fortælle historien efter at have læst dokumenter fra forløbet, og efter samtaler med en række kilder med kendskab til Findsen-sagen.

S/M indgår

Det handler om, at Finn Borch Andersen på lukkede møder delte oplysninger med partiledere på Slotsholmen om, at S/M indgår som en del af den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) sexliv.

Således er PET-chef Finn Borch Andersen gået usædvanligt tæt på FE-chef Lars Findsens privatliv, og det udløser stor undren blandt eksperter, som blandt andet betegner handlingen som tilsværtning og karaktermord.

Sigtet for læk af klassificerede oplysninger

Briefingerne i begyndelsen af i år – hvor også justitsministeren og ministeriets departementschef deltog – blev afholdt for at orientere toppolitikere om Findsen-sagen, hvor FE-chefen er sigtet for læk af højt klassificerede oplysninger.

FE-chef Lars Findsen er også blevet forelagt indholdet af Berlingskes artikel. I et skriftligt svar fra Lars Findsen til Berlingske hedder det:

Havde delt intime oplysninger

»Jeg er mildest talt overrasket over det tilsyneladende indhold på de politiske briefinger. Jeg ønsker ikke at kommentere det yderligere her, men henviser til min tidligere udtalelse om sagen fra slutningen af juni.«

Efter at Berlingske i forsommeren afslørede, at myndighederne under de politiske briefinger havde delt intime og personfølsomme oplysninger om Lars Findsen, udsendte han to dage senere, 28. juni, en skriftlig udtalelse.

Rumaflytninger

Dengang fastslog Lars Findsen, at indsigten i hans private oplysninger var frembragt under den totalovervågning, han og Lars Findsens nærmeste var blevet udsat for. 

Lars Findsen henviste til »PETs rumaflytninger af vores hus og sommerhus«, og at overvågningen havde stået på »gennem længere tid, end nogen har forestillet sig indtil videre«.

Powered by Labrador CMS