Otte år for trafikdrab

Bilist var påvirket af alkohol og stoffer, da han bragede ind i en bil ved Storebæltsbroen. Kvinde blev dræbt

Udgivet Opdateret

En 32-årig polsk mand idømmes fængsel i otte år ved Retten i Næstved for uagtsomt trafikdrab under særligt skærpende omstændigheder.

Det skriver retten på sin hjemmeside.

En 62-årig kvinde mistede livet i august 2022, da bilen, hvori hun var passager, blev påkørt bagfra.

Det skete ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen.

Promille på 1,95

Den polske bilist kørte i en bil, der ikke kunne bremse, og havde en alkoholpromille på 1,95. Det er langt over de 0,5, der er grænsen for, hvornår man må køre bil.

Han var ligeledes påvirket af kokain og hash og havde fået inddraget sin førerret midlertidigt i forbindelse med en tidligere kørsel i 2021, hvor han også påvirket af spiritus begik en lang række grove færdselsovertrædelser i og omkring Vejle og Fredericia.

Bilen han kørte i ved dødsulykken havde slet ingen bremseevne.

Udvist

Ud over otte års ubetinget fængsel, blev den 32-årige frakendt førerretten ubetinget i 10 år og udvist med et indrejseforbud for bestandigt.

HVAD ER VANVIDSBILISME

Vanvidskørsel defineres som overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Hvis man for eksempel kører 130 km/t et sted, hvor man kun må køre 60 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over samt spirituskørsel med en promille på 2,00 betegnes ligeledes som vanvidskørsel.

Derudover er der tale om vanvidsbilisme, hvis man udøver følgende:

Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer for eksempel ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.

Og hvis man bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. For eksempel ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt eller cyklister på en cykelsti.

- Det er heldigvis sjældent, at vi ser så grove sager om vanvidskørsel med et så tragisk udfald. Men der er tale om et meget groft eksempel på vanvidskørsel, og derfor er jeg også meget tilfreds med rettens resultat. Retten har med dommen sendt et klart signal om, at denne form for vanvidskørsel ikke accepteres, siger mødende anklager Laura Rahbek Nielsen.

Den polske vanvidsbilist blev idømt otte års fængsel.
Den polske vanvidsbilist blev idømt otte års fængsel.
Powered by Labrador CMS