Politi sigter fire påvirkede bilister

Politipatruljer på vejene i Østjylland anholdt fra fredag eftermiddag til lørdag nat fire påvirkede bilister

Udgivet Opdateret

Vejene i Østjylland blev flere steder fredag og natten til lørdag gjort usikre af bilister, som havde valgt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand. 

Det lykkedes Østjyllands Politi at sigte fire af dem for overtrædelse af færdselsloven.

Den første bilist, som færdselspolitiet anholdt, var en 30-årig mand.

På Randersvej i landsbyen Mørke kørte han ifølge Østjyllands Politis døgnrapport i narkopåvirket tilstand. Han blev anholdt og sigtet klokken 13.50 fredag.

Nogle timer senere, klokken 18.47, længere mod øst, standsede politiet en 37-årig mand på Århusvej i Grenaa. Patruljen konstaterede, at manden var påvirket af alkohol, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Ud på aftenen stivnede smilet hos en 36-årig mand, da han på Randersvej i Smilets By, Aarhus, blev vinket ind til siden af en politipatrulje, som konstaterede, at også han havde fået for meget alkohol ind under vesten.

Også han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf 53 om spritkørsel.

Hele fire gange fra fredag eftermiddag og frem til lørdag nat foretog Østjyllands Politi anholdelse af bilister, som var påvirket af enten spiritus eller narko. (Arkivfoto).
Hele fire gange fra fredag eftermiddag og frem til lørdag nat foretog Østjyllands Politi anholdelse af bilister, som var påvirket af enten spiritus eller narko. (Arkivfoto).

Narko kørsel

Natten til lørdag var turen så kommet til en 29-årig mand. i Råhøjparken i Viby i Aarhus blev han standset af politiet og sigtet for narkokørsel.

Politiet anvender et særligt apparat - et såkaldt narkometer - til at teste trafikanter for eventuel påvirkning af en række stoffer. Det er dog i sidste ende en blodprøve, som skal fastslå, om bilisten har været påvirket af stoffet.

ØSTJYLLANDS POLITI

Østjyllands Politi dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.

Østjyllands Politi har fire geogragiske enheder:

  • Hovedpolitistationen i Aarhus
  • Politistationen i Aarhus Vest
  • Politistationen i Randers
  • Politistationen i Grenaa.

Herudover er der seks lokalpolitistationer i Ebeltoft, Rønde, Allingåbro, Hammel, Hadsten og Odder samt en lokalbetjent på Samsø.

Retskredse og arresthuse

Østjyllands Politi er dækket af to retskredse i Aarhus og Randers, hvor der også er arresthuse.

Kilde: Østjyllands Politi
Powered by Labrador CMS