Politiet advarer: Bilister går efter skoleelever

Aggressiv adfærd og høj hastighed er noget af det som skoleelever bliver mødt med i et forsøg på at beskytte deres klassekammerater. Nu sætter politiet ind i et forsøg på at komme utrygheden til livs

Politiet afholder hvert eneste år kontroller ved skolevejene omkring skolestart, men det er ikke kun omkring skolestart, at der er behov for at aflægge skolevejene et besøg. 

Derfor udfører størstedelen af landets politikredse kontrol i denne uge fra mandag den 13. november til fredag den 17. november. 

Sådan skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Dagligt trækker frivillige skolepatruljeelever refleksvesten over hovedet for at passe på deres venner, når de bevæger sig til og fra skole, men rigtig mange oplever en utryghedsskabende adfærd fra andre trafikanter, som bl.a. kører for stærkt eller ikke udviser det fornødne hensyn, som kræves omkring skolevejene. 

Et problem for trygheden

- Det er et problem for trygheden på skolevejene generelt, at nogle trafikanter ikke viser hensyn, blæser på færdselsloven og samtidig udviser aggressiv adfærd over for de børn, som frivilligt har valgt at være skolepatrulje, og derfor sætter vi ind med kontroller landet over i denne uge, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Koncernkommunikation. 

En undersøgelse lavet for Rådet for Sikker Trafik viser, at godt hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige situationer, hvor voksne har opført sig hensynsløst.

Rådet for Sikker trafik har sammen med LB forsikring og 74 af landets kommuner derfor indgået et samarbejde for at skabe mere tryghed for skolepatruljerne og fokus på problematikken.

 Børn efterligner

Børn har en tendens til at efterligne forældrenes adfærd.

Rigspolitiet mener derfor, at det er vigtigt, at forældre går forrest, når børn skal lære reglerne i trafikken. 

- Når vi færdes i trafikken sammen med børn, skal man huske, at de oftest spejler sig i ens adfærd, hvorfor vi som voksne altid bør tænke over hvordan, vi opfører os, for på den måde kan vi bidrage til en ordentlig og sikker trafikkultur. Skabe et rum hvor vi alle kan være trygge. For der skal være plads til alle - og et smil skader aldrig, siger Christian Berthelsen. 

Politiet vil derfor have fokus på problematikken, når landets politikredse er på kontrol på skolevejene, således bilister og cyklister på den måde bliver mindet om, at de både skal følge færdselsreglerne og udvise særligt hensyn over for børn og skolepatruljer i trafikken.

Powered by Labrador CMS