Politiet: Forsøgte at stikke ung kvinde i halsen med en saks

Ung mand tiltalt for drabsforsøg og brandstiftelse

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

Det gik voldsomt for sig, da høje flammer pludselig stod ud af vinduerne på et kollegie i Grenaa den 14. marts sidste år.

En nu 26-årig mand er siden blevet anholdt og tiltalt for forsøg på manddrab og forsætlig brandstiftelse, for i én af lejlighederne opholdt sig en yngre mand på et badeværelse.

Han slap med livet i behold, da det lykkedes ham at flygte, men han fik forbrændinger i ansigtet, på halsen, nakken, ryggen, armene og hænderne samt sit ene ben.

I alt blev der konstateret forbrændinger på 23 procent af hans krop, og derfor har han muligvis været i livsfare, fremgår det af anklageskriftet i sagen, som TV2 Østjylland har modtaget fra Østjyllands Politi.

Begynder i dag

Sagen mod den 26-årige skal behandles første gang ved Retten i Randers i dag, torsdag, hvor anklageren vil gå efter at få ham idømt en ubetinget fængselsstraf og desuden tager forbehold for at kræve udvisning af Danmark.

Der er afsat minimum syv dage til behandling af sagen i april og maj, hvor ikke færre end 21 vidner er indkaldt.

Det er alt fra forurettede til øjenvidner, betjente, en brandteknisk ekspert, røgdykkere og familie, fortæller anklager Birgitte Ernst til TV2 Østjylland.

Af hensyn til det, der skal foregå i retten de kommende uger, kan hun ikke gå yderligere i detaljer, hvorfor hun heller ikke kan sige noget om, hvad der menes at være motivet bag handlingen.

Varetægtsfængslet

Den 26-årige har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen og fremstillingen i grundlovsforhør ved Retten i Randers den 16. marts, hvor TV2 Østjylland også var til stede.

Her virkede han tydeligt påvirket af situationen.

Manden, der havde en arabisktalende tolk ved sin side, selv om han talte dansk, nægtede sig skyldig i to af tre sigtelser, der blev læst op af anklageren - for brandstiftelse og drabsforsøg - men han erkendte at have udøvet vold over for offeret, der var 19 år dengang og var elev på Grenaa Gymnasium.

Brækkede næsen

Af anklageskriftet fremgår det, at gymnasieeleven blev slået i ansigtet flere gange, så han brækkede næsen.

Det fremgår imidlertid også, at der er yderligere et offer i skikkelse af en 21-årig kvinde, som opholdt sig i lejligheden, da volden og ildspåsættelsen fandt sted.

Hende forsøgte den tiltalte ifølge anklageskriftet at stikke i halsen eller nakken med en saks, men hun afværgede og slap med skader på hænderne.

Det er uvist, hvad der præcist foregik.

Har droppet sigtelserne

I sagen har også tre kvinder i en kort periode været varetægtsfængslet med en sigtelse ligeledes for brandstiftelse, vold og forsøg på manddrab i forbindelse med branden.

Politiet har droppet sigtelserne mod dem alle tre, oplyser anklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi.

Powered by Labrador CMS