Politiet melder ud om sms'er

Politiet er færdig med forsøg på at genskabe sms'er

Politiet er færdig med forsøget at genskabe sms'er
Politiet er færdig med forsøget at genskabe sms'er
Udgivet Opdateret

Politiets teknikere er færdige med at forsøge at genskabe materiale i minksagen, hvor sms'er på statsminister Mette Frederiksen (S) og flere topembedsmænds telefoner er blevet slettet automatisk.

Det skriver Justitsministeriet.

Ministeriet kan dog ikke oplyse, om det er lykkedes at genskabe noget materiale, som er relevant for sagen.

- I det omfang det måtte være lykkedes at genskabe sms-beskeder fra perioden april til december 2020, vil det kræve en manuel gennemgang heraf med henblik på at identificere, om der er genskabt materiale af relevans for kommissionens arbejde, skriver ministeriet.

- Minkkommissionen, Justitsministeriet og om muligt de pågældende personers bisiddere vil nu drøfte den videre proces herfor. Det er således endnu ikke muligt at oplyse, om det er lykkedes at genskabe relevant materiale.

Justitsministeriet har ikke yderligere kommentarer.

SMS-skandalen

Det er kommet frem, at Mette Frederiksen og hendes nærmeste medarbejdere i Statsministeriet - departementschef Barbara Bertelsen, særlig rådgiver Martin Justesen og topembedsmand Pelle Pape - har slået automatisk sletning til på deres telefoner. 

Det betyder, at granskningskommissionen - bedre kendt som Minkkommissionen - ikke har adgang til sms-beskeder, som er sendt internt mellem parterne i Statsministeriet.

Derfor betegnes sagen om den automatiske sletning som en skandale.

Justitsministeriet har bedt politiets IT-eksperter om hjælp med at genskabe de slettede sms'er.

Powered by Labrador CMS