Så mange blev dræbt i år

35 personer blev ofre for drab eller dødsvold i 2021

Udgivet Opdateret

Se video ovenfor

I det år, der er gået, er 35 personer blevet dræbt eller døde som følge af vold i Danmark. 

40 procent af det forgangene års drabsofre blev stukket ihjel. 

Et af årets første drab blev begået den 26. januar, hvor en 21-årig mand blev tæsket ihjel med en hammer på en parkeringsplads ved boligblokkene på Nylandsvej i Køge.

En 19-årig er fængslet i drabssagen.

Seks-årig brændte ihjel

Den 13. marts døde en seksårig dreng i en brand på Violvej i Kolding, hvor hans 33-årige mor er sigtet i sagen.

Og en 62-årige kvinde blev skudt og dræbt på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens den 27. marts.

Hendes 61-årig eksmand er sigtet.

Brændte 18-årig kvindes liv

Den 3. april blev 18-årige Sandra Berg Jensen stukket ihjel på en adresse i Nyråd på Sydsjælland. 

Efter drabet overhældte gerningsmanden kvindens lig med brandbar væske og antændte det.

Jan-Evald Pedersen Hardlei er blevet idømt 14 års fængsel.

Overblik over årets drabssager

2. januar: 38-årige Cem Kaplan bliver skudt og dræbt i Hillerød. Tre andre bliver såret. Den 41-årige Jess Johnny Sohnemann Brønnum, der har tilknytning til bandemiljøet, bliver idømt fængsel på livstid.

26. januar: En 21-årig mand bliver på en parkeringsplads ved boligblokkene på Nylandsvej i Køge tæsket ihjel med en hammer. En 19-årig er fængslet.

29. januar: 43-årige Freyja Egilsdottir Mogensen bliver fundet kvalt og parteret sit hjem i Malling nær Aarhus. Hendes 52-årige ekskæreste, Flemming Mogensen, er idømt livsvarigt fængsel for drabet.

2. februar: En 44-årig kvinde bliver kvalt på en adresse i Holte og dør tre dage senere. Hendes 54-årige kæreste er sigtet for drabet.

14. februar: En 61-årig mand bliver fundet død på en adresse i Solrød Strand. Den 28-årige Marinnguaq Kirsten-Marie Henriksen bliver i december idømt 12 års fængsel for at have dræbt ham med en ildrager og en askeskovl.

27. februar: 39-årige Stine Kitt Jørgensen bliver fundet kvalt på Oringe Psykiatriske Hospitals lukkede afdeling i Vordingborg. En 21-årig mand er tiltalt for drabet.

13. marts: En seksårig dreng dør i en brand på Violvej i Kolding. Hans 33-årige mor er sigtet.

27. marts: En 62-årige kvinde bliver skudt og dræbt på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens. Hendes 61-årig eksmand er sigtet.

3. april: 18-årige Sandra Berg Jensen bliver stukket ihjel på en adresse i Nyråd på Sydsjælland. Efter drabet overhælder gerningsmanden kvindens lig med brandbar væske og antænder det. Jan-Evald Pedersen Hardlei er blevet idømt 14 års fængsel.

21. april: En mand bliver dræbt af knivstik i Albertslund. En nabostrid fører til drabet. En 26-årig mand er sigtet for drabet.

2. maj: En 45-årig mand bliver fundet død i en lejlighed i det centrale Aalborg. Et kærestepar - en 35-årig mand og en 21-årig kvinde - er fængslet.

11. maj: Den 20-årige Tobias Sebastian Jødal bliver udsat for et groft overfald i Sølvgade i Horsens. Han dør af sine kvæstelser. Fire mænd er tiltalt i sagen.

29. maj: En 19-årig mand bliver dræbt af knivstik i Vejle. En 18-årig er fængslet. Den drabssigtede bliver kort efter knivstikkeriet fanget af tre unge og mishandlet på en adresse i Vejle i en form for selvtægt.

10. juni: På en adresse i Lystrup ved Aarhus bliver en 62-årig kvinde overfaldet. Hun dør senere på hospitalet. Hendes ægtemand er fængslet i sagen.

2. juli: En 35-årig mand bliver fundet dræbt af skud i en lejlighed i Damgade i Haderslev. Tre mænd på 33, 34 og 55 år er fængslet i sagen.

3. juli: En 22-årig mand bliver dræbt af skud på Pusher Street. En 25-årig mand er sigtet for medvirken til drab, men politiet leder stadig efter en gerningsmand.

21. juli: I et sommerhus i Vellerup ved Skibby bliver en 19-årig mand stukket ihjel med et ukendt objekt. En 42-årig mand er fængslet i sagen.

30. juli: Ved Brønderslev dør en 75-årig kvinde som følge af hovedskader. Hendes 54-årige søn er fængslet i sagen.

5. august: En 22-årig mand bliver stukket i brystet i Herning. Fire personer anholdes senere i sagen.

7. september: En 26-årig syrisk mand bliver dræbt af flere knivstik på Nørrebro ved Hans Tavsens Gade. En 21-årig mand er fængslet i sagen.

25. oktober: En 55-årig kvinde bliver fundet død efter knivstik i Tisvildeleje. En 21-årig mand med familiemæssig relation til kvinden er fængslet i sagen.

17. september: En 41-årig kvinde bliver skudt og dræbt på en adresse i Aalborg. En 52-årig mand er fængslet i sagen. Han har tidligere været gift med offeret, og de havde to børn sammen.

20. september: 46-årige Heine Mortensen bliver på Bornholm stukket med en kniv. Fem dage senere dør han. En 35-årig mand er fængslet i sagen.

31. oktober: 18-årige Mads Arberg bliver stukket flere gange med kniv og dør ved Ormslevvej i Viby. Fire mænd - en 18-årig og tre 19-årige er fængslet i sagen.

31. oktober: En 25-årig mand bliver dræbt efter et voldeligt overfald på et stisystem i Hvidovre. Ingen er anholdt i sagen.

12. november: En 27-årig mand bliver stukket i brystet i Jomfru Anes Gård i Aalborg. To mænd på 22 år er sigtet.

14. november: En 19-årig ung rapper, Milan Rahim, bliver stukket med kniv i boligkvarteret Cederlunden i Taastrup. To mænd på 21 år og 22 år er sigtet for drabet.

2. december: En mand midt i 20'erne bliver dræbt af skud på Nørrebro. Fire mænd sidder fængslet i sagen, herunder en 18-årig svensker.

3. december: En 17-årig bulgarsk dreng bliver skuddræbt i en frisørsalon i Rødovre. To andre bliver såret, herunder en 15-årig dreng. To mænd er sigtet i sagen.

3. december En 43-årig mand bliver stukket med kniv i en lejlighed på Pontoppidansgade i Randers. To mænd på 37 år og 39 år er fængslet.

7. december: En 21-årig mand bliver dræbt af skud i Herlev. En 41-årig mand er sigtet i sagen, men han sidder ikke fængslet.

9. december: En 34-årig mand bliver fundet død i Rådhusparken i Aarhus. Han er kvalt. To mænd er sigtet for drabet.

14. december: En 45-årig mand på cykel bliver påkørt i krydset Sølvgade/Øster Voldgade i København. Han dør to dage senere. En 29-årig bilist bliver fængslet og sigtet for vold med døden til følge ved bevidst påkørsel.

16. december: En 28-årig kvinde bliver dræbt af knivstik i en lejlighed i Viby J. Faren til deres to fælles børn sigtes for drab. De to børn var til stede - den ene fik snitsår i hånden.

28. december: En 22-årig mand dør på hospitalet, efter at han blev ramt af flere skud i Hallingparken i Brøndby. I forbindelse med skyderiet så vidner to personer løbe fra stedet.

Kilde: Ritzau og de 12 politikredse

Sidst på året, den 9. december, blev en 34-årig mand fundet død i Rådhusparken i Aarhus. Manden var blevet kvalt. 

To mænd er sigtet for drabet.

En 34-årig mand blev fundet død i Rådhusparken i Aarhus i slutningen af året. Han var blevet kvalt.
En 34-årig mand blev fundet død i Rådhusparken i Aarhus i slutningen af året. Han var blevet kvalt.

Og den 16. december fandt et af årets sidste drab sted. En 28-årig kvinde blev dræbt af knivstik i en lejlighed i Viby J. 

Hendes to børn var til stede, og den ene fik snitsår i hånden.

Faren til deres fælles børn blev sigtet for drabet.

Sidst på året blev en kvinde dræbt af knivstik i en lejlighed i Viby J.
Sidst på året blev en kvinde dræbt af knivstik i en lejlighed i Viby J.
Powered by Labrador CMS