Sådan blev indbruds-tyv fældet i 62 forhold

Nu skal han i spjældet - og bagefter skal han ud af landet

Udgivet Opdateret

Retten i Viborg har mandag idømt en 38-årig udenlandsk mand et år og tre måneders ubetinget fængsel for i alt 62 indbrud og indbrudsforsøg i sommerhuse og kolonihaver på tværs af fem midt- og nordjyske kommuner fra 2020 til 2023. 

Foruden fængselsdommen blev den 38-årige udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. 

Det oplyser Midt og Vestjyllands Politi i en preessemeddelelse.

Manden blev fældet af DNA spor og fremgangsmåden.

"Jeg er godt tilfreds med dommen, der i det store hele følger anklageskriftet. Der er tale om en indbrudssag med rigtig mange forhold. Det synes jeg også afspejler sig i dommen, siger anklagerfuldmægtig Cecilie Pedersen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Fældet af DNA

I oktober 2023 blev den 38-årige anholdt af lokalpolitiet i Silkeborg. 

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og har siden været varetægtsfængslet i sagen. 

På daværende tidspunkt var manden sigtet for flere end 20 indbrud på Silkeborg-egnen.Manden har stjålet en blanding af almindelige fødevarer, kontanter, smykker, jagt- og fiskeudstyr, elektronikudstyr og en lang række andre koster.

I opklaringsarbejdet efter varetægtsfængslingen i oktober kunne efterforskerne fra lokalpolitiet i Silkeborg forbinde den 38-årige til omkring 40 yderligere indbrud i et stort geografisk område på tværs af Skive, Silkeborg, Syddjurs, Mariagerfjord og Viborg kommuner. 

"Det er en blanding af DNA-spor og ved at se på, hvilken fremgangsmetode, der er brugt, at vi har kunnet komme så langt i efterforskningen", fortæller politikommissær Peter Justesen, der er leder af efterforskningsafdelingen ved lokalpolitiet i Silkeborg. 

Powered by Labrador CMS