Sådan vil politiet uddele penge

Det er nu muligt at søge penge til aktiviteter, som kan hjælpe med at bekæmpe narkotika

Det er nu muligt at søge penge fra et fond, der vil bekæmpe euforisende stoffer
Udgivet Opdateret

Københavns Vestegens Politi vil nu gå ind i kampen mod ulovlige stoffer, og derfor er det nu muligt at søge om penge til aktiviteter rettet mod stoffer og misbrug. 

Politikredsen bestyrer nemlig Ejner Christian Christensens Fond mod narko. Det uddeler i dette forår omkring en halv million kroner til foredrag, kurser, oplysningskampagner og andre projekter, som aktivt bidrager i kampen mod narkohandel.

Støttet forbyggende aktiviteter 

- Politiet bekæmper euforiserende stoffer hver dag, og med fonden kan vi også hjælpe gode kræfter i lokalsamfundet i gang med andre narkobekæmpende aktiviteter, siger fondens formand Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi.

Hidtil har fonden støttet større forebyggende projekter, der på forskellig vis arbejdede med at få børn og unge til at vælge et liv uden narkotika og kriminalitet. 

Tolkes bredt

Men fonden kan også give legater til mindre aktiviteter som for eksempel et kursus, en filmaften, et idrætsarrangement, et teaterstykke eller et foredrag på skoler og uddannelsesinstitutioner, i ungdoms- og sportsklubber eller i foreninger.

En aktivitet mod narkotika tolkes nemlig ret bredt, tilføjer politidirektøren:

- Jeg opfordrer alle, som går rundt med en god idé, til at sende os en ansøgning, siger Kim Christiansen.

Powered by Labrador CMS