TO MÆND TILTALT

Sparkede og stak hund med kniv

Tre mænd skal for retten efter en hund måtte aflives af politiet, da den stod i "krydsilden" under et slagsmål

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Tre mænd fra henholdsvis Aarhus og Odder skal torsdag møde ind i Retten i Aarhus, hvor de er tiltalt for at have overtrådt dyreværnsloven.

Det fremgår af anklageskriftet mod de tre, som TV2 Østjylland har modtaget fra Østjyllands Politi.

Sagen kan ende med fængselsstraffe.

Fik hund til at angribe

Hændelsen, der ligger bag sagen, udspillede sig tilbage i juni 2019 i Bispehaven i det vestlige Aarhus. Her opstod der tumult i en større gruppe, og det endte med et slagsmål, som politiet rykkede ud til med flere patruljer. En person blev stukket med kniv.

Derudover hidsede en 23-årig mand fra Aarhus sin hund af muskelhunde-racen op til at angribe en anden mand - en 30-årig fra Odder - og dennes hund.

Betjente skød hund

Den 30-årige tog ifølge anklageskriftet fat i hundens snor og stak den derpå adskillige gange med en springkniv, ligesom han sparkede den. Det samme gjorde en 27-årig mand, som han var sammen med.

Den 30-årige og den 27-årige er derfor begge tiltalt for overtrædelse af dyreværnslovens paragraf 28 både på grund af mishandlingen og fordi, at de ikke hjalp den ilde tilredte hund efter mishandlingen. Den døde kort efter, da politiet valgte at skyde den.

Ejer tiltalt

Den 23-årige er tiltalt for overtrædelse af dyreværnsloven og hundeloven, fordi han ikke som ejer har sørget for at beskytte dyret mod smerte.

Anklagemyndigheden går foruden fængselsstraffen efter en straf, hvor alle de tre mænd får et forbud mod at eje et dyr enten i en periode eller for bestandigt.

Powered by Labrador CMS