Stak ekskæreste i halsen ved "et uheld"

21-årig mand fængslet for grov vold

Udgivet Opdateret

Det var et uheld, da en 21-årig mand lørdag aften stak sin ekskæreste i halsen med en kniv i Vejle.

Det forklarede han, da han søndag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Det oplyser specialanklager Anna Holm.

Manden opsøgte lørdag aften sin 20-årige ekskæreste i Jacob Gades Stræde i det centrale Vejle for at tale med hende. Han ville have hende til at genoptage deres forhold.

På et tidspunkt mens de taler, drejer hun rundt, og han kommer ved et uheld til at stikke hende med kniven, lød hans forklaring.

Først sigtet for drabsforsøg 

Da manden blev anholdt, blev han i første omgang sigtet for drabsforsøg.

- Men i grundlovsforhøret var han sigtet for vold efter straffelovens paragraf 245, fordi hun ikke havde været i livsfare, fortæller Anna Holm.

Paragraf 245 handler om grov vold. Manden er i forvejen sigtet for den mildere voldsparagraf 244. Ifølge den sigtelse skal han have taget ekskæresten om halsen og skubbet hende omkuld den 17. august i forbindelse med deres brud.

Risiko for gentagelse

Dommeren valgte at varetægtsfængsle ham i knap fire uger, blandt andet fordi der er risiko for, at han på fri fod igen vil øve vold mod den 20-årige kvinde.

§ 244-247 i Straffeloven

Straffeloven har to forskellige paragraffer for voldssager, og derudover to paragraffer, der kan give strafforøgelse. Paragraf 244 er den mildeste af de to – den omfatter der, der også i nogle tilfælde bliver omtalt som simpel vold. Paragraf 245 omfatter vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter – det bliver i nogle tilfælde omtalt som grov vold. Paragraf 246 og 247 handler om vold under slærpede omstændigheder. Du kan se den fulde ordlyd af de fire paragraffer her.

  • § 244. Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.
  • § 245. Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.
  • § 246. Har et legemsangreb omfattet af § 245 eller § 245 a, været af en så grov beskaffenhed eller haft så alvorlige skader eller døden til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel i 10 år.
  • § 247. Begås nogen af de lovovertrædelser, der er nævnt i §§ 244-246, af en person, der tidligere er dømt for forsætligt legemsangreb eller for en forbrydelse, der har været forbundet med forsætlig vold, kan straffen forhøjes med indtil det halve.Stk. 2. Det samme gælder, når en lovovertrædelse som nævnt i §§ 244-246 begås over for en person, der efter karakteren af sit arbejde er særligt udsat for vold.

Kilde: Retsinformation.dk

Han kærede ikke afgørelsen til Vestre Landsret.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger for at stikke sin ekskæreste i halsen med en kniv.
Manden er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger for at stikke sin ekskæreste i halsen med en kniv.
Powered by Labrador CMS