Svindlere går benhårdt efter disse ofre

Kender du nogen med de navne

Udgivet

Nærmest samtlige Danmarks politikredse har haft besøg af svindlere, der narrer ældre mennesker til at overføre penge eller til at udlevere hævekort og pinkode.

Svindlerne går efter de ældre mennesker ved at rette svindlen mod personer med bestemte navne, der er mest udbredt i den ældre generation.

Midt- og Vestsjællands Politi har derfor torsdag udsendt en pressemeddelelse med en liste over de navne, svindlerne finder deres ofre ud fra.

Hjælp

Kender du personer med de navne, der figurerer på listen, kan du hjælpe med at gøre det sværere for svindlerne ved at advare de udsatte mod risikoen for at blive snydt.

Herunder finder en liste over de mest udsatte navne i det område, som Midt- og Vestsjællands Politi dækker.

1. Else

2. Birthe

3. Kirsten

4. Jytte

5. Karen

6. Birgit

7. Jette

8. Bente

9. Ingelise

10. Lis

Også mandenavne som Ole, Jan og Hans optræder på listen over de aktuelt mest udsatte navne.

Bare læg på

- Et godt råd til de ældre er, at de skal sørge for at få udeladt nummer, så man ikke kan slå deres navn og nummer op på Krak og lignende steder. 

- Og så skal de aldrig være bange for at lægge på, hvis de bliver ringet op uopfordret. Mange er alt for høflige, og det udnytter svindlerne, siger politiinspektør Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet opfordrer også pårørende, plejepersonale og andre, der har kontakt til ældre i den udsatte aldersgruppe, om at tage snakken med dem om, hvorfor det er vigtigt at de er på vagt over for uønskede telefonopkald.

Powered by Labrador CMS