Teenager anholdt for skudepisode

Politiet er ikke med sikkerhed klar over, hvor det er sket

Udgivet Opdateret

Lørdag aften blev en 23-årig mand fra Korsør behandlet på sygehuset efter en skudepisode. Men det står endnu ikke helt klart, hvor skyderiet har fundet sted.

Muligvis er det sket på Hovedgaden i Dalmose, der ligger syd for Slagelse. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

Ikke tilfældigt

En 18-årig mand er blevet anholdt og bliver stillet for en dommer i Retten i Næstved mandag klokken 11.

Her ventes en anklager at kræve ham varetægtsfængslet for ulovlig besiddelse af skydevåben og for grov vold. Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Politiet har endnu ikke klarlagt de nærmere omstændigheder ved skudepisoden, men det er politiets vurdering, at den 23-årige ikke er et tilfældigt offer. Derfor skal øvrige borgere ikke være bekymrede, lyder det.

Søger vidner

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har bemærket noget usædvanligt på Hovedgaden i Dalmose lørdag mellem klokken 17.00 og 23.45.

- Ring til politiets servicecenter på telefon 1-1-4, skriver politiet i døgnrapporten.

DRABSFORSØG

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt/vilje til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Forsætligt manddrab efter § 237 står i modsætning til det uagtsomme manddrab i straffelovens § 241.

Kilde: Forsvareren.dk
Powered by Labrador CMS