Tilbage på dansk jord efter 26 år

Til juni vender det genforenede band Pulp tilbage til den danske musikscene, når bandet besøger Northside

Udgivet Opdateret

Det er 26 år siden, at koncertgængere i Danmark sidst kunne nyde det engelske band Pulp med Jarvis Cocker i front.

Siden da er bandet blevet opløst ad flere gange og fundet sammen igen, og nu kan den aarhusianske festival Northside løfte sløret for bandets tilbagevenden til den danske scene.

Opløst i 2001

Northside skriver i en pressemeddelelse, at Pulp gæster Northside den 6. juni, når Eskelunden ved Aarhus danner rammen om festivalen, der strækker sig over tre dage.

Bandet blev opløst i 2001 og har siden været mere eller mindre fraværende fra musikscenen med få afstikkere.

Dannet i 70'erne

Men sidste år spillede Pulp en række koncerter i arenaer og på festivaler rundt i England og tager nu touren videre til Danmark.

Bandet blev dannet af den dengang 15-årige Jarvis Cocker i slutningen af 1970'erne.

Men der gik et årti, før bandet for alvor slog igennem med pladen "His 'n' Hers" i 1994 og efterfølgende "Different Class" året efter med klassikere som "Disco 2000" og "Common People".

Alternativ musik

Pulp spillede sidst i Danmark på Roskilde Festival i 1998.

Når festivalen skydes i gang til sommer, kan gæster særligt glæde sig til musik fra den alternative genre.

Blandt andet er det britiske rockband Slowdive et af de navne, som Northside har på plakaten. Deres rock-musik er især kendt for at være drømmende og længselsfuld.

Derudover er navne som det engelske band The Smile og den franske musiker Jehnny Beth på listen over kunstnere på Northside.

Når Pulp spiller på Northsides første festivaldag, bliver det også første gang, de spiller på dansk grund siden 1998, hvor de stod på Roskilde Festivals Orange Scene. (Arkivfoto).

Store danske navne

Ud over udenlandske stjerner har danske musikere også fået plads på plakaten.

Ukendt Kunstner, Mø, Andreas Odbjerg og Barselona er blot nogle af de danske navne, der får lov at betræde scenen på den aarhusianske musikfestival til sommer.

Derudover kan man også opleve den australske sanger Troye Sivan, der blandt andet er blevet populær på det sociale medie TikTok.

Powered by Labrador CMS