Tiltalt for at dræbe uskyldig

Fire personer er tiltalt for et drab i juni sidste år

Udgivet Opdateret

Advarsel: Voldsomme billeder og lyd i klippet over artiklen

Fire mænd i alderen 19 til 26 år er tiltalt for  drabet på Abdinur Mohamed Ismail den 24. juni 2020 i Vollsmose. 

Det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Ud over de fire, der er tiltalt for manddrab og drabsforsøg, så er en femte 32-årig mand også tiltalt i sagen. 

Den 32-årige mand er sammen med de fire øvrige tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse og for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Tiltalerejsningen er sket på baggrund af en meget kompleks og intensiv efterforskning. Politiet har under efterforskningen fastlagt, hvem der ifølge politiets opfattelse gjorde hvad og hvornår under episoden den 24. juni 2020. 

Alt dette vil senere komme frem under bevisførelsen i den kommende retssag, hvor retten forventes at kunne tage stilling til skyldsspørgsmålet i løbet af efteråret 2022.

Konflikt kulminerede

Skudepisoden, der kostede Abdinur Mohamed Ismail livet, fandt sted kort før midnat på parkeringspladsen ved boligblokken Egeparken.

Efter politiets opfattelse var den kulminationen på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger fra Vollsmose og Korsløkke. De to grupper havde tilknytning til henholdsvis Korsløkkeparken og Bøgetorvet

Abdinur Mohamed Ismail var netop kommet hjem til sin bopæl i Egeparken, da der blev afgivet skud af personer fra Gruppe 1 mod den 32-årige mand fra Gruppe 2, som også er tiltalt i sagen

Afgav fire skud

Den 32-årige fra Gruppe 2 befandt sig på parkeringspladsen ved Egeparken. Han blev ramt fire gange, men overlevede. Også en hund blev ramt af skud og døde kort efter.

Da gerningsmændene fra Gruppe 1 efterfølgende flygtede fra stedet, blev de i følge politiets efterforskning mødt af bevæbnede personer fra Gruppe 2. 

En af personerne fra Gruppe 2 afgav fire skud, hvoraf det ene ramte Abdinur Mohamed Ismail.

Fire af de fem tiltalte i sagen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet. Det drejer sig om den 26-årige mand, de to 22-årige mænd samt den 19-årige mand.

Der blev lavet mindeplads til ære for Abdinur Mohamed Ismail på gerningsstedet, hvor han blev skudt.
Der blev lavet mindeplads til ære for Abdinur Mohamed Ismail på gerningsstedet, hvor han blev skudt.
Billeder af de to formodede gerningsmænd på scooter
Billeder af de to formodede gerningsmænd på scooter
Powered by Labrador CMS