TV 2-muldvarp anmeldes for bedrageri

Amira Smajic snød før sin optræden i "Den Sorte Svane" tilsyneladende klient ved at forfalske mail fra Skat

Udgivet Opdateret

Amira Smajic' involvering i kriminalitet

Amira Smajic, tidligere medvirkende i TV 2-dokumentaren 'Den Sorte Svane', beskyldes for dokumentfalsk og bedrageri.

Smajic forsøgte at forhindre offentliggørelsen af dokumentaren, hvor hun agerede som muldvarp i afsløringen af økonomisk kriminalitet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Erhvervsjuristen Amira Smajic medvirkede ifølge sig selv i TV 2-dokumentaren "Den Sorte Svane" for at lægge sin kriminelle fortid bag sig.

Men noget tyder på, at det har været svært at leve op til intentionerne.

TV 2 fortæller, at Smajic angiveligt har gjort sig skyldig i både dokumentfalsk og bedrageri kort før, at tv-udsendelserne løb over skærmen.

En virksomhedsejer hævder, at han bad Amira Smajic om hjælp til at få en afdragsordning med Skat for den skattegæld, han havde oparbejdet i firmaet.

Falsk mail

Smajic fik ham til overføre 65.000 kroner og fremsendte herefter en mail fra Skat, som bekræftede, at der var indgået en afdragsordning.

Men mailen var falsk, og Skat har ikke modtaget de 65.000 kroner.

Amira Smajic beholdt angiveligt de 65.000 kroner selv og sendte en falsk mail.

- Hverken Gældsstyrelsen eller Skattestyrelsen kan genkende indholdet af de fremsendte mails. Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen vil derfor anmelde sagen til politiet, hedder det i et svar til TV 2.

Flere uafklarede sager

Amira Smajic er derudover involveret i flere uafklarede sager, hvor hun tilsyneladende har svindlet klienter og offentlige myndigheder.

I "Den sorte Svane" agerede Amira Smajic såkaldt muldvarp.

Med brug af skjult kamera blev det afsløret, hvordan en række advokater, erhvervsfolk og bandemedlemmer kontaktede hende for at få hjælp til at begå økonomisk kriminalitet.

Prøvede at få stoppet program

I forbindelse med udsendelsen fortalte Amira Smajic, at hun i mere end 10 år har hjulpet andre med at begå svindel og hvidvaske penge.

Amira Smajic afbrød samarbejdet med TV 2 i november 2023, da redaktionen bag programmet opdagede, at hun stadig var involveret i kriminalitet.

Smajic forsøgte kort inden dokumentarens offentliggørelse at få nedlagt fogedforbud mod at få den vist.

Powered by Labrador CMS