Udlover dusør på 100.000 kroner

Man får et originalt maleri til en værdi af 100.000 kroner, hvis man hjælper med at opklare rambuktyveri

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Tyve brugte en stjålet Mercedes som rambuk til at bryde ind i Hornsleths showroom og stjæle kunstværker.

Politiet estimerer at tyveriet omfatter kunst for et beløb nær millionklassen, og Hornsleth udlover et maleri som findeløn.

Hornsleth er chokeret over hændelsens voldsomhed og spekulerer i, at hans provokerende kunstværker appellerer til kriminelle.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Kristian von Hornsleth udlover et maleri til en værdi af 100.000 kroner til den eller de personer, der kan hjælpe med at finde det kunst, han natten til søndag fik stjålet.

Det siger kunstneren til Ritzau.

- Så håber vi, de kriminelle stikker hinanden, siger Hornsleth.

Kunstværker stjålet

Tyve brugte natten til søndag en stjålet Mercedes som rambuk til at få adgang til Kristian von Hornsleths showroom på Vasbygade i København.

Der blev stjålet et stort antal kunstværker af Kristian von Hornsleth, og politiet regner med, at der er stjålet for et beløb, "der nærmer sig millionklassen", lød det søndag.

Chokeret over voldsomheden

- Der er blevet stjålet rigtig meget og ødelagt en helvedes masse. Politiet har været der hele natten og taget fingeraftryk og så videre. Jeg tror også, de er chokeret over voldsomheden af det, siger Kristian von Hornsleth.

- Det er jo bare nogle malerier, men man skulle tro, det var Rembrandt eller sådan noget. Det er meget voldsomt, men det må være fordi, de har mulighed for at afsætte det, siger han.

Kristian von Hornsleth tror, at hans samfundsprovokerende kunst "taler" til de kriminelle.

Skete for et halvt år siden

- Måske kan de omsætte det mellem hinanden. Jeg ved ikke, hvorfor de ellers skulle være så interesseret i Hornsleth-kunst, siger han.

For cirka et halvt år siden var der også indbrud i Kristian von Hornsleths showroom. Her blev vinduer ødelagt, og små billeder hevet ud. Men dørene var ikke til at få op.

Primært malerier

Kristian von Hornsleth vurderer foreløbigt, at der er stjålet over 20 kunstgenstande.

Der er primært tale om malerier. Men der er også nogle glastryk, vægskulpturer samt nogle håndgraverede knive og økser.

Derudover er en række objekter, som hang på den væg, bilen bragede ind i, blevet ødelagt.

Showroom tilhrende Kristian von Hornsleth i Vasbygade i Kbenhavn sndag den 31. marts 2024. Politiet er sndag formiddag til stede p Vasbygade i Kbenhavn, hvor et rambuktyveri har fundet sted. Tyvene har stjlet et stort antal malerier og kunst af billedkunstneren Kristian von Hornsleth. Politiet regner med, at der er stjlet for et belb, "der nrmer sig millionklassen".
Powered by Labrador CMS