Uskyldigt fængslet i 42 år - får ingen erstatning

Røg bag tremmer som 18-årig og er netop blevet frikendt og løsladt som 62 årig. Kevin Strickland bliver dog mange-millionær takket være privat indsamling

Kevin Strickland er omsider blevet frikendt og løsladt for tre blodige mord, han aldrig begik.
Kevin Strickland er omsider blevet frikendt og løsladt for tre blodige mord, han aldrig begik.
Udgivet Opdateret

I samfulde 42 år har en uskyldig, amerikansk mand siddet bag tremmer. Han blev dømt for et tredobbelt mord, som han altid har benægtet at at have begået.

Nu er han omsider blevet løsladt af myndighederne, som erkender, at manden er uskyldig.

En erstatning for de mange år bag tremmer, får den nu 62-årige Kevin Strickland imidlertid ikke af staten Missouri.

Ingen erstatning

Ikke så meget som en krone vil staten betale, så nu bliver der samlet penge ind på GoFundMe. Søndag aften var der samlet over 11 millioner kroner ind til Kevin Strickland.

Over 27.000 bidragydere har spyttet i kassen for at give manden en god start på livet i frihed.

Kevin Strickland blev løsladt i tirsdag.

Han blev fængslet og dømt som 18-årig for at have trængt ind i et hjem i Kansas City i april 1978.  Fire personer blev ramt af skud. Den ene, 20-årige Cynthia Douglas, flygtede hårdt kvæstet efter at have spillet død.

Presset af betjente

Efter et tip blev Kevin Strickland hurtigt anholdt. Han nægtede sig skyldig og fortalte, at han havde set TV i sit eget hjem på drabstidspunktet.

Cynthia Douglas blev af betjentene presset til at udpege Kevin Strickland som gerningsmand ved en konfrontation.

Kevin Strickland forsøgte flere gange at komme på fri fod. Men det lykkedes ikke. Først da Cynthia Douglas henvendte sig til politiet og fortalte, at hendes vidneudsagn ikke var korrekt, kom der skred i sagerne.

Døde før retssag

Cynthia Douglas døde, inden sagen kom for retten. Men tre familiemedlemmer har alle i retten forklaret under ed, at Cynthia Douglas havde fortalt dem, at hun havde udpeget den forkerte mand.

Kevin Strickland får som sagt ikke erstatning af staten. Det skyldes, at der ikke foreligger DNA i sagen.  Missouri giver ikke erstatning til uskyldigt dømte alene på baggrund af vidneudsagn.

Powered by Labrador CMS