Vidste du det? Sådan virker de nye fotovogne

Politiet har fået fotovogne, som kan gemmer sig for dig

Se med i videoen og få HELE forklaringen!

Politiet har fået et endnu mere effektivt værktøj til at fange fartsyndere.

Det drejer sig om de såkaldte fotofælder, fotovogne, ATK-vogne eller hvad vi ellers kalder de lumske kassevogne, som blitzer os, når vi kører forbi i for høj fart. 

Ikke mere Folkevogn

Sådan én trillede jeg forbi forleden på en strækning, hvor der er 50 km/t-begrænsning.

Jeg opdagede udstyret med det samme, men den sædvanlige VW kassevogn var skiftet ud med en Ford varebil. Og så var der ingen vej uden om at forsøge at få et interview med betjenten i bilen.

25 nye biler

Kort fortalt har Rigspolitiet købt 25 styks af de nye biler med det tyske måleudstyr - som er en hel del mere effektivt end det udstyr, der er tilknyttet VW-målebilerne.

Fotovognen ligner fortsat en almindelig varebil, der bare har fået eftermonteret udstyr som fartmåler, kamera og computer.

ATK-vogn
Den tidligere politibetjent Henrik Østergaard Jensen fortæller i videoen over artiklen om hvordan de nye fotovogne virker.

Selve udstyret kræver ikke betjening, men der sidder altid en politibetjent, eller som du kan se i filmen, hvor den tidligere politibetjent, Henrik Østergaard Jensen fortæller alt om det nye udstyr.

Fotos i to retninger

Eks-betjenten, som nu bruger en del af sin tilværelse til at sidde i fotovogne, fortæller blandt andet at det nye udstyr kan fotografere i begge retninger.

Men kan udstyret også måle i begge retninger? Alt det og meget mere kan du blive klogere på ved at se indslaget, som ligger øverst i artiklen. 

Finansierer sig selv

Fotovognene betaler sig selv ind. Det ventes, at bøderne fra de ekstra fotovogne vil inkassere cirka 135 millioner kroner ekstra til statskassen alene i 2023, som blandt andet skal dække købet og driften af de 25 nye fotovogne.

Vil du se flere af Anders Berners videoer kan du også besøge hans Youtube-kanal her

Powered by Labrador CMS