Vil tage hans Porsche

Nicklas Bendtner er tiltalt for at køre uden kørekort fem gange. Anklager kræver hans Porsche konfiskeret

Bendtner har ifølge politiet kørt uden kørekort adskillige gange. Hans advokat påstår, at han kan have haft hjemmel til at køre bil via et britisk kørekort. (Arkivfoto)
Bendtner har ifølge politiet kørt uden kørekort adskillige gange. Hans advokat påstår, at han kan have haft hjemmel til at køre bil via et britisk kørekort. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Torsdag sidder den tidligere landsholdsangriber Nicklas Bendtner på anklagebænken i Københavns Byret for en række trafikforseelser.

Bliver han fundet skyldig i tilstrækkeligt mange af dem, skal en dommer vurdere, om politiet må konfiskere hans Porsche og sælge den videre på auktion.

Bilen, som anklagemyndigheden vil have konfiskeret, er en Taycan Turbo S, som er Porsches bud på en elektrisk sportsvogn.

Derfor kan der være en god sjat penge til statskassen, hvis en dommer skulle bestemme, at bilen skal konfiskeres - medmindre bilen er købt på et lån, og nogen har pant i den.

Bilen kræves konfiskeret på grund af de mange gange, som Nicklas Bendtner er anklaget for at have kørt uden gyldigt kørekort.

Flere forseelser

Den 9. juni, 19. oktober og 9. november i 2020 har politiet snuppet Bendtner i en personbil uden kørekort.

Han har ifølge anklageskriftet desuden kørt for hurtigt to af gangene.

Én af gangene skulle han have kørt mere end 30 procent over hastighedsgrænsen.

Det er normalt nok til at få et klip i kørekortet.

Porschen erhvervede den tidligere fodboldspiller sig dog ikke før 11. december 2020.

Det viser nummerpladeregistret.

Kørte uden kørekort

Allerede halvanden måned efter købet var den dog tilsyneladende igen gal med færdslen.

Ifølge anklageskriftet snuppede politiet Bendtner uden kørekort, mens han kørte rundt i sin Taycan i Rødbyhavn om eftermiddagen den 29. januar.

Og godt to uger senere - den 11. februar - stoppede politiet igen Bendtner uden kørekort - denne gang på Amagermotorvejen.

Hvis Københavns Byret finder ham skyldig i mindst tre af tilfældene, kan bilen blive konfiskeret.

Det er en Porsche Taycan Turbo S som den på billedet, som Bendtner kan stå til at miste torsdag. (Arkivfoto)
Det er en Porsche Taycan Turbo S som den på billedet, som Bendtner kan stå til at miste torsdag. (Arkivfoto)

Ifølge Nicklas Bendtners advokat, Anja Velbæk Mouridsen, har fodboldspilleren kørt med et gyldigt britisk kørekort.

- Nicklas har et britisk kørekort, der er gyldigt. Spørgsmålet er så, om det kan anvendes i Danmark ud fra et princip om gensidig anerkendelse, sagde hun til TV 2 i april.

Under rubrikken "Afsløring: Kørte uden kørekort på tv" fortalte Ekstra Bladet i februar, at Bendtners kørsel uden kørekort var dokumenteret flere gange i to forskellige tv-programmer.

Nicklas Bendtner

* Navn: Nicklas Bendtner.

* Alder: 16. januar 1988.

* Udvalgte balladesager:

– I november 2018 blev Nicklas Bendtner idømt 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør. Han afsonede dommen med fodlænke i sin lejlighed i København i starten af 2019.

– Bendtner fik i 2013 frakendt retten til at køre bil i tre år samt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

– Bendtner fik i 2012 en bøde på 735.000 kroner og en spilledags karantæne, efter at han i EM-kampen mod Portugal viste sine underbukser og dermed reklamerede for bookmakeren Paddy Power. Firmaet betalte bøden, men Bendtner fik karantæne i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet. Kampen endte 0-0.

Kilder: Dansk Boldspil-Union (DBU), transfermarkt.com og Ritzau.

Powered by Labrador CMS