Voldsom brand på ferieø

Branden er blevet bekæmpet natten til tirsdag

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Brandfolk fra Odder og Aarhus måtte holde nattevagt på Samsø.

Så slem var en brand i lagerbygninger tilhørende Samsø Syltefabrik på Trolleborgvej, der ligger mellem Hårdmark, Kolby og Permelille.

Godt nyt

Men nu er der heldigvis godt nyt.

Sune Andersen, operationschef hos Østjyllands Brandvæsen, beretter om nattens slukningsarbejde.

Sådan så branden ud lørdag aften.

- Natten er gået rigtig fint. Der har været småbrande, efter man fik bremset den udbrændte bygning, har man kun haft den udbrændte bygning at koncentrere sig om, og den har man slukket i løbet af natten, fortæller han.

Ekstra styrker

Branden blev anmeldt af en forbipasserende klokken 18.26, hvorefter ekstra styrker blev kaldt over fra stationerne i Odder og Aarhus Nord. Det var det mandskab, der slukkede branden.

- De kunne ikke komme hjem alligevel henover natten, så vi sendte Samsøs brandfolk hjem omkring kl. 01 i nat, fordi de skulle kunne dække beredskabet fra morgenstunden på øen. Nu har Samsøs brandfolk selv overtaget efterslukningen, og det ekstra mandskab har taget morgenfærgen hjem, siger Sune Andersen.

Advarede om røg

Mandag advarede politiet mod røgen fra branden, men også det har Sune Andersen positivt nyt om.

- Det ryger stadig, men det er ikke i nær den grad, som man kunne se i går. Det bliver fortyndet ret hurtigt. Man skal ikke søge væk, som det ser ud det, siger han.

Der er ingen tilskadekomne ifm. branden.Powered by Labrador CMS