Voldsomt styrt - chok på flyveplads

En ulykke har betydet, at alle konkurrencer indstillet. Den nedstyrtede pilot er lettere tilskadekommen

Udgivet Opdateret

DM-ugen blev mandag tyvstartet med disciplinen hanggliding, men al konkurrence blev indstillet før tid.

En 61-årig mandlig deltager styrtede nemlig til jorden, skriver TV Midtvest og Ekstra Bladet. Han er lettere tilskadekommen og ved bevidsthed, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Brian Jensen til Ekstra Bladet.

I hanggliding er piloten spændt på flyet, som i bund og grund er et sæt vinger med bøjle på.

Er erfaren

- En hangglider inklusiv pilot er styrtet ned fra omkring tre meters højde. I forbindelse med takeoff, sker der noget. Det er formentlig en line, der er knækket, siger vagtchefen.

Den tilskadekomne er en erfaren pilot i disciplinen, fortæller Sanne Røhe, der er formand for Dansk Hanggliding og Paragliding Union, til TV Midtvest.

Ifølge drageflyvning.dk beskrives hanggliding på følgende vis:

"En hangglider er et vægtskiftestyret fly. Det vil sige, at piloten er ophængt i dragens tyngdepunkt. Ved at gribe fat i styrebøjlen kan piloten flytte sin vægt frem, tilbage og til siderne - og dermed styre flyet."

De er vært

DM-ugen begynder officielt først onsdag, men konkurrencerne i hang- og paragliding begyndte allerede mandag.

Svæveflyvecenter Arnborg og Falsterholt er vært for konkurrencerne.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Powered by Labrador CMS